szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány június 14-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta Domján Sándor rendőr alezredes, a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság vezetőjének megbízatását.

A közlemény szerint Fekete Csaba rendőr dandártábornok a kapitányság vezetésével Gali Sándor rendőr alezredest, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét bízta meg. Domján Sándor az MTI-nek nyilatkozva megdöbbentőnek nevezte felmentését. "Derült égből villámcsapásként, váratlanul ért a főkapitány lépése" - mondta, megjegyezve, hogy Fekete Csaba dandártábornokkal hétfőn még szakmai kérdésekben egyeztetett, s a főkapitány semmilyen jelét nem adta, mire készül.

Domján Sándor hozzátette: jövőre lenne 30 éves rendőri szolgálata, minden eddigi posztján tisztességgel, becsülettel, a törvényes előírások betartásával szolgált. A főkapitány alternatívaként a nyugállományba vonulást, illetve egy megyei főkapitánysági beosztást kínált a felmentett szoboszlói kapitánynak, aki - élve erre vonatkozó jogával - öt napon belül ad választ. Az MTI-nek arra a kérdésére: összefüggésbe hozható-e a felmentése azzal, hogy egy helyi vállalkozó ügyészségi feljelentést tett ellene, Domján Sándor úgy válaszolt: "remélem, hogy nem hozható összefüggésbe".

Szerinte súlyos veszélyt jelentene, ha az igazságszolgáltatásban dolgozók ellen egyfajta bosszúhadjárat indulhatna egy-egy lezárt eljárás után. Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője egyértelmű nemmel válaszolt az MTI tudósítójának ugyanerre a kérdésére. (Az ügy előzménye: Tóth Lajos, a hajdúszoboszlói Silver Hotel tulajdonosa a közelmúltban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy csaknem tíz évig tartó eljárás után, bűncselekmény hiányában felmentették a zsarolás, az önbíráskodásra és felbujtóként súlyos testi sértés bűntette elkövetésére irányuló vádak alól. Az akkor általa bemutatott ügyészségi dokumentum szerint a vizsgálatot már kiterjesztették az ügy egyik egykori nyomozóját, Hajdúszoboszló rendőrkapitányát érintően.)  

Domján Sándor ezzel összefüggésben elmondta: nem indítottak büntetőeljárást ellene ebben az ügyben, s nem is hallgatta ki az ügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyanúsítottként hallgatták ki a volt II. kerületi rendőrkapitányt

Gyanúsítottként hallgatta ki szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt II. kerületi rendőrkapitányt "nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás" bűntette miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség.

hvg.hu Itthon

Miért távoztak hirtelen a kerületi rendőrkapitányok?

Az ügyészség gyanúja szerint alapítványi kártyát használt saját kocsija tankolásához a II. kerületi rendőrkapitány, a józsefvárosi rendőrkapitány pedig hivatali visszaélést követett el. A hvg.hu értesülései szerint ezért helyezték minkettőjüket hirtelen nyugállományba. A testülettől távozott parancsnokok nem kívántak nyilatkozni az ügyről.

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

111 újabb áldozata van a koronavírusnak

111 újabb áldozata van a koronavírusnak

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”