szerző:
MTI

Közel 140 millió forint adomány gyűlt össze a 1749-es segélyvonalon az árvízkárosultak megsegítésére, a 1752-es Nemzeti Segélyvonal révén pedig több mint 33 millióra rúgnak a már megérkezett banki befizetések.

A Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es számon összegyűjtött milliók a Magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez. A 140 millió forint értékű adomány 693 ezer hívást, illetve SMS-t jelent valamivel kevesebb mint egy hónap alatt.

A 1752-es Nemzeti Segélyvonalra csütörtök délig közel 780 ezer hívás futott be, az eddig már megérkezett banki befizetések összesen 33 millió 560 ezer forintot tesznek ki. Az összegyűlt adomány az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jut el a károsultakhoz.

Az Unilever budapesti központja, Röszkei Élelmiszergyára és a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyára több mint 35,5 tonna tisztítószert és mintegy négy raklapnyi tartós élelmiszert adományozott a károsultaknak. Húsz tonna tisztítószert juttattak el a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül a bajbajutott falvaknak és városoknak, 9 tonna tisztítószert Edelénybe, Szendrőládra és Szendrőre, egy tonnát Felsőzsolcának, a Miskolci Vöröskereszt segítségével pedig 2,3 tonnát további helyszínekre.

Az Unilveer Szlovákiában és Csehországban is nagy mennyiségű tisztítószert ajánlott fel a segítségre szoruló településeknek. A három országban összesen 46 tonna tisztítószerrel járultak hozzá a helyreállítási munkálatokhoz. A Jobbik és a Magyar Nemzeti Gárda tíz nap alatt hárommillió forint értékű, egy kamionnyi - bútorokból, hűtőszekrényekből, élelmiszerből, tisztító-és fertőtlenítőszerekből álló - segélycsomagot gyűjtött össze, amelyet már el is juttattak Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rászorulóknak.

Két, tisztítószerekkel és élelmiszerekkel felpakolt kisteherautót ajánlott fel a helyreállítási munkálatok és logisztikai feladatok megsegítésére a LeasePlan Hungária Zrt. a Magyar Vöröskereszttel együttműködve. A segélyszervezet megkülönböztető emblémájával ellátott gépjárműveket elsősorban az árvíz által leginkább sújtott, borsodi területeken használják majd.

Tizenhat óvoda és 12 iskola, civil szervezet és magánemberek kapcsolódtak be a XVIII. kerületi Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény által kezdeményezett gyűjtésbe. Tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek, tisztítószerek, ágyneműk, törölközők, ruhaneműk, játékok és könyvek kerültek a csomagokba, amelyeket Ipolytarnócra és Felsőzsolcára vittek a szervezők.

Húsz rászoruló gyereket térítés nélkül látnak vendégül Fadd-Domboriban június 27. és július 4. között a sporttáborban. A költségeket részben a Kolonics György Alapítvány, részben a sokszoros kenus világbajnokok, Kozmann György és Csabai Edvin által vezetett, a sporttábort szervező Starline Tehetséggondozó és Sportrendezvény-szervező Iroda vállalja át.

A Neo FM rádió közreműködésének köszönhetően a Zala megyei Bázakerettyén nyaralhat negyven gyermek: egy nyékládházi tanítónő kérésére volt olyan hallgató, aki szállást ajánlott fel, volt, aki a fuvart vállalta. A további felajánlásokat a segíteni szándékozók levélben a 1026. Budapest, Csévi út 7. címre vagy az árví[email protected] e-mailfiókba küldhetik.

A fonyódligeti Somogy Megyei Gyermektáborban összesen 220 gyermek és 30 kísérőjük érkezett az árvíz sújtotta településekről csütörtökön. Az egy hétig üdülő gyerekek befogadásának és ellátásnak költségeit a Somogy megyei közgyűlés, valamint a fideszes országgyűlési képviselők állják felesben.

A Tide több mint 5 millió forint értékű termékadománnyal, valamint településenként egy-egy mosó-szárítógéppel segíti a bajbajutottakat Edelényben, Szendrődön és Szendrőládon. A Tide Tiszta Szívvel akció önkéntesei személyesen adják át az adományokat jövő szerdán Edelényben.

Tíz kamionnal és teherautókkal a házak újjáépítéséhez szükséges építőanyagokat, falazóhabarcsot, téglát, járólapot, színezővakolatot visznek Felsőzsolcára, Edelénybe és Szendrőre győri vállalkozók. Győrben idén elmarad a szokásos nyári tűzijáték, az erre szánt pénzből a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli Bőnyt és Mezőörsöt támogatják.

Az árvízkárosultak javára adnak segélykoncertet a Noé Bárkája, avagy az özönvíz legendája szereplői. A Musical Műhely Miskolc társulata július másodikán a miskolci Művészetek Házában több más előadóval együtt lép fel a jótékony célú koncerten - közölte az MTI-vel a darab forgatókönyvének írója és zenéjének szerzője, Albert Tamás rendőr százados, főnyomozó. A társulat valamennyi nyári szabadtéri előadásán - Encsen, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen - adománygyűjtő ládát állítanak fel, és a jegyeladásokból származó bevétel egy részét is felajánlják az árvízkárosultaknak.

A hétvégén sok muzsikával, neves művészek közreműködésével tartanak Sárkányünnepet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódvalenke freskófaluban. A rendezvény és a programok ideje alatt rendezett gyűjtés bevételének nagy részét az árvízkárosultak javára fordítják.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség (Mazsihisz) a szombati Múzeumok Éjszakáján a Dohány utcai zsinagóga előtt rendez gyűjtést a rászorulóknak. Szintén az árvízkárosultak javára rendeznek árverést a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatóinak szombaton nyíló tárlatának, a Best of Diploma 2010-nek a kiállított munkáiból.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Az árvízzel elúszott a tokaji borturizmus

Az árvízi hírek hallatán Tokaj és környéke szolgáltatóihoz a Tourinform tájékoztatása szerint sorra érkeztek a visszamondások a csoportok és az egyéni vendégek részéről is – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság, amely szerint az elmúlt három hétben mintegy 70 százalékkal esett a vendégforgalom a térségben.

MTI Itthon

Pintér szerint 100 milliárdos az árvízi kár

Az árvíz okozta károk az eddigi felmérések szerint összességében elérik a 100 milliárd forintot - közölte Pintér Sándor belügyminiszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón, hozzátéve, csak a védekezési költségekre eddig 30 milliárd forintot fordítottak.

Szó szerint ütős koncerten játsszák Eötvös Péter műveit

Szó szerint ütős koncerten játsszák Eötvös Péter műveit

Melegrekordok dőltek meg vasárnap

Melegrekordok dőltek meg vasárnap

75-tel repesztő elektromos rollerekről beszélt egy jogi szakértő a közmédiában

75-tel repesztő elektromos rollerekről beszélt egy jogi szakértő a közmédiában

Milliós tömegek vonultak az utcára Libanonban

Milliós tömegek vonultak az utcára Libanonban

Madár csapódott a repülőgépnek, amelyről az atomháborút is lehet indítani

Madár csapódott a repülőgépnek, amelyről az atomháborút is lehet indítani

Szakértő: a gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja

Szakértő: a gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja