szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség számára megfogalmazott célkitűzés megvalósult, eredményt hozott – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón, utalva a kormány azon ígéretére, hogy két hét alatt rendet tesznek. A belügyminiszter szerint egy éven belül sikerrel járhat az a célkitűzés is, hogy megvalósuljon egy élhetőbb Magyarország.

Pintér Sándor elmondta, a rendőri erőktől azt várta el, hogy a bűncselekmények száma csökkenjen, a felderítési mutató nőjön, s ez a vállalás eredményes volt. Megjegyezte: hiába volt árvíz, rendkívüli helyzet, a rendőri erők ott voltak a borsodi falvakban. A rendőri jelenlét megakadályozta, hogy főként a kistelepüléseken, és azokban a falvakban, ahol eddig nem voltak rendőrök, bűncselekmények történjenek – mondta a belügyminiszter, hozzátéve, Miskolcon és Mezőkövesden, illetve más kisvárosokban a felderítés volt sikeres.

Pintér Sándor azt mondta: nem azt ígérték, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, vagy az országban nem lesz több bűncselekmény, ugyanis véleménye szerint a bűnelkövetés és a szervezett bűnözés is a demokrácia velejárója, de nem mindegy, hogy milyen mértékben. Közlése szerint egy svéd-svájci mintára szeretné konszolidálni a bűnelkövetések számát. Megjegyezte, tíz elkövetett bűncselekményből hetet sikeresen tudnak felderíteni, s ez kiváló eredménynek számít.

Megemlítette, hogy az árvízi védekezés és a Borsod megyei megerősített szolgálat ellenére más megyékben is zajlottak akciók, így egy országos razzia keretében, június 2-án 206 körözés alatt álló embert fogtak el, 30 bűnelkövetőt pedig tetten értek. Pintér Sándor közlése szerint június 29-e után értékelik, hogy az új kormány felállása óta eltelt egy hónap alatt milyen eredményeket ért el a rendőrség. Arra az újságírói kérdésre, hogy korábbi kijelentése szerint megyei szintekig értékeli a kapitányok munkáját, s eddig milyen eredményre jutott, Pintér Sándor úgy válaszolt: nem a sajtón keresztül kívánja tudatni a vezetők teljesítményének értékelését.

Az MTI kérdésére a belügyminiszter elmondta, a jövő héten tartják azt az állománygyűlést, amelyet a rendkívüli árvízhelyzet és a külföldi hivatalos látogatások miatt kellett elhalasztani. Pintér Sándor feltehetően ezen az állománygyűlésen jelenti be, kit javasol országos, illetve budapesti rendőrfőkapitánynak.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

2006-os események: Pintér mindent átad Balsainak

A Belügyminisztérium hatálya alá tartozó szervezetek hiánytalanul rendelkezésre fogják bocsátani a 2006 őszén történtek kivizsgálásához a birtokukban lévő dokumentumokat, parancsokat - mondta Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt a kinevezését megelőző meghallgatáson az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában csütörtökön.

MTI Itthon

Pintér szerint 100 milliárdos az árvízi kár

Az árvíz okozta károk az eddigi felmérések szerint összességében elérik a 100 milliárd forintot - közölte Pintér Sándor belügyminiszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón, hozzátéve, csak a védekezési költségekre eddig 30 milliárd forintot fordítottak.