szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nádori Péter, az Origo korábbi vezető szerkesztője lett a portál főszerkesztője, míg az eddigi főszerkesztő Weyer Balázs az Origo-csoport főszerkesztőjeként dolgozik tovább – közölte csütörtökön az Emasa.hu.

Az Origo és a hvg.hu egykori főszerkesztője, Nádori Péter látja el csütörtöktől az Origo főszerkesztői teendőit - közölte az Emasa.hu. Az eddigi főszerkesztő, Weyer Balázs úgy nyilatkozott, gyakorlatilag csak egy eddig is hasonlóan működő munkamegosztást formalizáltak a kinevezéssel.

Weyer, aki 2000 óta volt a portál főszerkesztője, az Origo-csoport főszerkesztője lesz. Mint elmondta, az Origo portfóliójának bővítése és fejlesztése – azaz például az Origo blogszolgáltatása, a Postr beindítása, az Origo mobilos fejlesztései – egyre több munkát igényel, ami miatt célszerű volt különválasztani az origo.hu hírportál, illetve a mobil tartalmakat és a társoldalakat is magában foglaló Origo-csoport főszerkesztői feladatait.

Pályáját a Magyar Narancsnál kezdte, a hetilapnál 1990-től 1996-ig dolgozott főszerkesztő-helyettesként, szerkesztőként és felelős szerkesztőként. 1998-tól az Origó főszerkesztője volt, majd 2001-ben elvállalta a Hvg.hu főszerkesztését, ahonnan 2003-ban távozott. Krecz Tiborral kommunikációs tanácsadóként dolgozott, ő indította be – akkor még blog formájában – a Quart nevű zenekritikai és hírportált 2006-ban, amely az Indexszel is együttműködött. Nádori akkor lett újra az Origo munkatársa, amikor 2008 júniusában a Quart az Origo portfóliójának részévé vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Új vezetők az Origo Zrt. élén

2010. február 1-jétől Vaszily Miklós az Origo Zrt. vezérigazgatója. Az elkövetkező hónapokban Novák Péter is csatlakozik a cég menedzsmentjéhez általános vezérigazgató-helyettesként.

hvg.hu Napi merítés

Az újságrovatok halála a neten

A Webisztán blog írója összehasonlította a magyar hírportálokat, melyek minden tartalmukat a címlapon akarják kínálni. A blogger szerint így egyre kevesebb értelme van a rovatstruktúráknak.

HVG Gazdaság

Eladósorban az Origo?

Puhatolózás volt, de egyelőre letett az Origo Zrt. felvásárlásáról az új Fidesz-közeli médiacsoport központi cége, a Fellegi Tamás érdekeltségébe tartozó Infocenter.hu Zrt. – ez szűrhető le az egymásnak némiképp ellentmondó közlésekből.

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája – fotók

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat

Orvosa szerint Alekszej Navalnij „bármelyik percben” meghalhat