szerző:
Bálint Csaba
Tetszett a cikk?

Nemcsak az árvízi, de az árvíz utáni védekezésben is főként saját magukra számíthatnak Felsőzsolca lakosai. Megrogyott házaik mellett sátorban alszanak, akiknek nincs hová menniük, saját portájukon hajléktalanok. Mások napok óta várják a szakembereket, hogy eldöntsék, életveszélyes-e az otthonuk. Az ép házak minden szegletében gyomorforgató szag terjeng. Felsőzsolca alacsonyabban fekvő utcái percek alatt víz alá kerültek, minden elázott. Szerencsés, akinek egy hűtőszekrényt vagy egy fotelt sikerült megmentenie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bálint Csaba Itthon

Fejetlenség a védekezésben: Sajólád is vízben áll - videó

Amikor Sajóládra betört a víz, az emberek csak kapkodtak, semmiféle szervezett védekezés nem történt - mondták a helyiek, akiket elkeseredett homokzsák pakolás közben találtunk. Sokan már feladták a küzdelmet, a házuk előtt felhalmozott homokzsákokon üldögélnek, megtörten szemlélik, ahogy a falut elárasztja a Hernád vize.

hvg.hu Itthon

Felsőzsolca összedől - videó

Két hete jártunk utoljára a városban, de azóta szinte semmi sem változott Felsőzsolcán. Víz már csak az árkokban és a pincékben van, a település mégis rettenetes látványt nyújt. Sár, fertőző iszap, roskadozó és összedőlt házak maradtak az árvíz után. Kommentár nélkül.

Bálint Csaba Itthon

Kilátástalan a helyzet Felsőzsolcán – videó

Felsőzsolcán, bár apad a víz, az utcák lehangoló látványt nyújtanak. Néhány városrészben még mindig a csónak az egyetlen megfelelő közlekedési eszköz. A településen élelmet, vizet osztanak, ipari búvárok dolgoznak naphosszat az elárasztott kertekben. Az összedőlt házakba vezető csöveket zárják le, nehogy az egész ivóvízrendszert megfertőzze a cseppet sem bizalomgerjesztő zavaros víz.

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán

Több mint ráncfelvarrás: nagy frissítést kapott a 27”-es iMac

Több mint ráncfelvarrás: nagy frissítést kapott a 27”-es iMac

Nem árulhatja el Kaleta ügyvédje, miért léptek vissza a fellebbezéstől

Nem árulhatja el Kaleta ügyvédje, miért léptek vissza a fellebbezéstől