szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átvizsgálták az Északerdő Zrt. fennhatósága alá tartozó erdőterületeket az elmúlt hetek nagy esőzései és a rendkívüli időjárási körülmények miatt, a megállapítások szerint a talaj állapota nem sokat javult, továbbra is fennáll a talajcsúszás, a kőomlás és a fakidőlés veszélye.

A közlés szerint a cég által kezelt erdőterületeken és az azokat megközelítő utakon az emberek továbbra is fokozott figyelemmel, csak saját, illetve versenyszervezői felelősséggel tartózkodhatnak. A kirándulókat tájékoztató táblák is segítik. Az Északerdő Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy néhány területen fokozott a veszély, ezért nyomatékosan kérik az erdőjárókat, kerüljék el a lillafüredi térségben a forrásvölgyi (kijelölt) turistautat, az Ómassa és Szentlélek közötti, valamint az Ómassát Bánkúttal összekötő - szárazvölgyi - turistautat.    

Hasonlóan veszélyes a fehérkőlápai (szakaszokban kijelölt) turistaút, a Tokaj-hegyaljai, hegyközi térségben valamennyi földút, sőt a dél-bükki térségben az Alsózsolca, Girincs, Sajólád községhatárok, valamint a Tisza árterületén lévő erdőterületek is veszélyt "hordoznak". Emellett nem járhatók a répáshutai térségben a gyertyánvölgyi és a ballavölgyi útvonalak sem. Az értékmentés, a faanyag lehetőség szerinti hasznosítása folyamatban van, azonban a munkálatokat rendkívüli mértékben nehezíti, hogy nagyon rosszak a terepviszonyok. A kirándulóknak, versenyszervezőknek azt tanácsolják, hogy tájékozódjanak a lehetőségekről, valamennyi kérést megvizsgálják és szükség szerint megbízható útvonaljavaslatot adnak.

Az Északerdő június elején arról számolt be, hogy elhalasztják, lemondják az erdei programokat, versenyeket a cég fennhatósága alá tartozó erőterületeken, mert a rendkívül csapadékos időjárás miatt tömegesen dőlnek ki a fák, emellett a kőomlások, a talajcsúszások, a nagy erejű vízátfolyások is közvetlen életveszélyt jelentenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elvette a kedvét a sok eső a bringásoknak

A hideg és esős idő miatt valamivel kisebb részvétellel, de számos új belépővel "összességében sikeresen" zajlott le a Bringázz a Munkába kampány tavaszi időszaka - közölte a Magyar Kerékpárosklub.