szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három fiatal férfi bántalmazott, majd kirabolt egy idős nőt abaújszántói otthonában, a rendőrség három órán belül elfogta az elkövetőket - közölte a Borsod megyei rendőrség.

A rendőrséget a sértett ismerőse szerdán értesítette arról, hogy vélhetően kirabolták 88 éves szomszédját. Az idős nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy felépülése meghaladja a nyolc napot. Az elkövetők a sértett bántalmazásán túl, értékek után kutatva, feldúlták otthonát is. A támadók több százezer forinttal távoztak a helyszínről.

A szerencsi rendőrkapitányság és a tállyai rendőrőrs nyomozói rövid időn belül beazonosították az elkövetőket: a bűncselekménnyel gyanúsított három - 18 éves abaújszántói, 21 éves encsi és 22 éves miskolci -  fiatallal szemben csoportosan elkövetett rablás miatt indítottak büntetőeljárást. A hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Amennyiben a rablást csoportosan követik el, a büntetőtörvénykönyv szerint az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tizenegy éves rablót fogtak el Salgótarjánban

Salgótarjánban egy tizenegy éves rablót fogtak el, aki kerékpárjától fosztott meg egy tízéves kisfiút. A rendőrség által már ismert gyerek az életkora miatt nem büntethető - mondta pénteken Kalmár Zsolt, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

MTI Itthon

Elfogták az idősekre szakosodott rablópáros női tagját

Elfogták egy elsősorban idősek kirablására szakosodott bűnözőpáros női tagját, a bűntársa ellen pedig országos elfogatóparancsot adtak ki - közölte Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

MTI Itthon

Késsel rabolt egy 17 éves fiatal Kazincbarcikán

Késsel fenyegetve rabolta ki áldozatát Kazincbarcikán egy 17 éves fiú, a rudabányai fiatallal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség - tájékoztatta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése