Tetszett a cikk?

Az IMF-et csak a számok érdeklik, hogy miképpen jutunk el odáig, az a mi dolgunk - ezt az egykori Gyurcsány Ferenc nyilatkozatot idézte több fideszes politikus a Hírszerzőnek.

A portál szerint állítólag maga Orbán Viktor is ezzel példálózott a hétfő délelőtti frakcióülésen, ahol arról beszélt: az IMF a "magyarországi bankok érdekvédelmi szervezeteként lépett fel", amit ők nem fogadhattak el, ezért távozott a küldöttség.

Megmondtuk nekik, hogy lehet még plusz bevételeket várni a büdzséhez, újabb terheket kitalálni, de ezt mi csak a bankadó növelésével tudjuk elképzelni – állítólag ezekkel a szavakkal érzékeltette a kormányfő a tárgyalások hangulatát.

A hivatalos nyilatkozatok szerint a tárgyalások szeptemberben folytatódnak, de azt a Hírszerzőnek nyilatkozó képviselők többsége biztosra vette, hogy egész nyáron folynak majd Brüsszelben az informális egyeztetések.

Tovább a teljes cikkre a Hírszerzőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

IMF-ügy: beláthatatlan hatások lehetnek a Pénzügykutató szerint

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az Európai Unió és a magyar kormány közötti tárgyalások megszakadásának negatív következménye már látható, elég hamar reagáltak rá a pénzpiacok, a közép- és hosszú távú hatás pedig a folytatástól függ - mondta Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Zrt. kutatója hétfőn az MTI-nek.

MTI Gazdaság

IMF: ha a magyar kormány visszahív, jövünk!

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) továbbra is nyitott a tárgyalások felújítására Magyarországgal, de erre vonatkozólag nem rögzítettek időpontot a magyar kormánnyal - közölte Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap budapesti állandó irodájának vezetője a Reuters Insider TV-nek nyilatkozva.

MTI Gazdaság

Moody's: az IMF-tárgyalások megszakadása rossz hír

A Moody's nemzetközi hitelminősítő szerint rossz hír, hogy megszakadtak a Magyarország és a nemzetközi hitelezők közötti egyeztetések a hitelcsomag felülvizsgálatakor - írta a Bloomberg Businessweek című hetilap online kiadásában hétfőn.