szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mind a két kisgyerek meghalt, akire ráomlott egy ház mögötti löszfal a Somogy megyei Ságváron. Egyikük életét sem tudták már megmenteni a helyszínre kiérkező tűzoltók és mentők.

A balesetről Pintér Sándor, a Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese tájékoztatott, s ezt  követően Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az elsődleges hírek szerint a 6 és 11 éves gyermekek, egy kisfiú és egy kislány életét többszöri újraélesztési kísérlet ellenére sem tudták már megmenteni.

A rendőrségi szóvivő arra a kérdésre egyelőre még nem tudott válaszolni, hogy a kislány vagy a kisfiú a fiatalabbik áldozat.

Az MTI értesülése szerint a baleset árokásás közben történt. Információk szerint hétfőn érkezik geológus a helyszínre, aki megvizsgálja a löszfal állapotát, és megállapítja, mi okozta az omlást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Támfalakkal állítanák meg a löszfal csúszását Dunaszekcsőn

Többek között támfal- és monitoringrendszer kiépítésével állítanák meg az omló löszfalat a baranyai Dunaszekcsőn - közölte Faller János polgármester. A dunaszekcsői löszfal felső, hozzávetőleg egyméteres talajrétege a napokban ismét megmozdult a nagy mennyiségű csapadék miatt.

Közel tízszeresére ugrott tavaly a Sinopharm-vakcinát beszerző magyar cég árbevétele

Közel tízszeresére ugrott tavaly a Sinopharm-vakcinát beszerző magyar cég árbevétele

Ipsos: Kevesen hisznek a gyors újranyitásban és egyre többen kérnek oltást

Ipsos: Kevesen hisznek a gyors újranyitásban és egyre többen kérnek oltást

Roberto Benigni életműve végre kiérdemelte az Arany Oroszlánt

Roberto Benigni életműve végre kiérdemelte az Arany Oroszlánt