szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Geológus vizsgálja hétfőn annak a löszfalnak az állapotát, melynek leomlása két gyermek halálát okozta a Somogy megyei Ságváron.

A löszfal szombaton egy építkezésnél indult meg és maga alá temetett két kisgyermeket, akiknek az életét már nem tudták megmenteni a kiérkezők rendőrök, tűzoltók, mentősök. A balesetben egy felnőtt férfi is megsérült. A település egyik külterületen lévő ház mögött akartak beton támfalat készíteni a tulajdonosok, hogy a löszfal ne dőljön rá az épületre. A háztulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya a közelben játszott, amikor betemette őket több köbméternyi lezúduló föld. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jelzőrendszert kérnek az omlásveszélyes löszfal vizsgálatára

A dunaszekcsői partfal mozgását jelző rendszer kiépítéséhez kér segítséget a Baranya Megyei Önkormányzat Bajnai Gordon miniszterelnöktől, a speciális berendezésekkel ugyanis előre lehetne tudni a löszdomb újabb részeinek esetleges leszakadását - közölte Tóth György megyei katasztrófavédelmi igazgató.

MTI Itthon

Támfalakkal állítanák meg a löszfal csúszását Dunaszekcsőn

Többek között támfal- és monitoringrendszer kiépítésével állítanák meg az omló löszfalat a baranyai Dunaszekcsőn - közölte Faller János polgármester. A dunaszekcsői löszfal felső, hozzávetőleg egyméteres talajrétege a napokban ismét megmozdult a nagy mennyiségű csapadék miatt.

Meghalt Fülöp  – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Meghalt Fülöp – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban