szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az M3-as autópálya M31-es és M0-s közötti szakaszának díjmentessé tételét kéri Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől a gödöllői kistérség 12 polgármestere - olvasható a dokumentumban.

A levél szerint a gödöllői kistérség települései örömmel vették az M31-es autópálya múlt heti átadását, de úgy látják: mivel az M3-as autópálya Gödöllő és főváros közötti szakasza része a Budapest körüli autópálya-gyűrűnek, az M3-ast a két város között ingyenessé kellene tenni. Ehhez kérik a nemzeti fejlesztési miniszter segítségét. 

A polgármesterek az M5-ös példájára, illetve egy olyan korábbi kormányhatározatra hivatkoznak, amely szerint az M3-as autópálya M31-es és M0-s közötti szakaszát díjmentesen használhatják majd az autósok. A településvezetők emlékeztetik a minisztert, hogy az átkötő szakasz - vagyis a most átadott M31-es - feladata az M0-s autópálya Budapestet érintő részének tehermentesítése. Kérésük indoklásaként hozzáteszik: az M0-s északi szakasza megépítésének engedélyezési feltétele volt, hogy a Budapest körüli autópálya-gyűrű részeként épüljön egy úgynevezett távolabbi átkötő autópálya az M3-as és az M0-s között.

A levelet Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a kistérség elnöke, Benkovics Gyula, Pécel polgármestere (elnökhelyettes), Vécsey László, Szada polgármestere (elnökhelyettes), Hatvani Miklós, Isaszeg polgármestere (titkár), valamint Csömör, Dány, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Valkó, Vácszentlászló és Zsámbok polgármesterei írták alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Továbbra sem épül az M3-as autópálya

Az M3 autópálya két szakaszára kiírt közbeszerzési eljárás harmadik eredményhirdetése után sem kötheti meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a szerződéseket a nyertesekkel, mert a vesztesek ismét megtámadták az eredményt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (KDB). Az eredetileg tervezett szerződéskötési időponthoz képest már öt hónapos a csúszás.

MTI Gazdaság

Felfüggesztették a szerződéskötést az M3-as utolsó szakaszára

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. felfüggesztette az M3 autópálya utolsó, 49. számú főút és Vásárosnamény közötti szakaszának kivitelezésére szóló szerződés aláírását, miután az egyik ajánlattevő, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt a neki előírt hiánypótlást − közölte a NIF.

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik

Letartóztattak egy férfit, miután a gyanú szerint eltörte a prostitúcióra kényszerített barátnője kezét

Letartóztattak egy férfit, miután a gyanú szerint eltörte a prostitúcióra kényszerített barátnője kezét

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony