szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Civil Mozgalom támogatná a magát független főpolgármester-jelöltnek tartó Schmuck Andort, miközben saját fővárosi listát is állítana. A listát főpolgármesterhelyettes-jelöltként Schmuck vezetné - a Magyar Nemzet szerint ez a megállapodás körvonalazódik a Tisztelet Társasága és a Civil Mozgalom között.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy választási együttműködési megállapodást köthet egymással a Tisztelet Társasága (TT) és a Seres Mária által vezetett Civil Mozgalom. Schmuck Andor, a TT ügyvivője elmondta, hogy több civil szervezettel is tárgyalnak, és ilyen az országgyűlési választáson 0,9 százalékot elért Civil Mozgalom is. A lap szerint a Civil Mozgalom támogatná a magát független főpolgármester-jelöltnek tartó Schmuck Andort, azonban a szervezet saját fővárosi listát állítana. Ennek vezetője Schmuck főpolgármesterhelyettes-jelöltje lenne.

Az idősek érdekeiért tevékenykedő Tisztelet Társasága budapesti központjában egyébként folyamatosan képezik a szervezet aktivistáit, hogy az ajánlószelvények gyűjtését hogyan végezzék. Schmuck Andor elmondta azt is: pénteken döntenek arról, támogatják-e az MSZP-ből kilépő kőbányai polgármestert, Verbai Lajost és kampányát. Lehetséges az is, hogy Hajdu László XV. kerületi polgármesterrel is egyeztetnek majd, aki a közelmúltban felfüggesztette MSZP-tagságát a helyi pártszervezetben kialakult nézeteltérések miatt.

Voltak arra vonatkozó pletykák, hogy a TT az októberi választások előtt visszalépne az MSZP javára, ezt Schmuck határozottan cáfolta.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jogerős börtönt kapott a kutyáját éheztető veszprémi férfi

Jogerős börtönt kapott a kutyáját éheztető veszprémi férfi

Radar360: Döntött az esküdtszék Floyd-ügyben, a CEU nem tér vissza

Radar360: Döntött az esküdtszék Floyd-ügyben, a CEU nem tér vissza

Orbán áthelyezi a súlypontot: az orosz botrányok miatt Kínának árulja ki az országot

Orbán áthelyezi a súlypontot: az orosz botrányok miatt Kínának árulja ki az országot