szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség mindaddig folytatja a kutatást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál eltűnt amerikai férfi után, amíg az célszerű és indokolt.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője csütörtökön azt is elmondta: gyakorlatilag már nincs olyan terület ebben a térségben, amelyet ne néztek volna át többször is a magyar származású amerikai férfi szombati eltűnése óta, eddig azonban a keresés eredménytelen maradt. A katasztrófavédelmi szakemberek és speciális mentőcsoportok tagjai szerint ha talált vizet a 77 éves férfi, még van esélye a túlélésre. Mint mondták, élelem nélkül, de ivóvízzel több napig is kibírja az ember.

Dobi Tamás korábban azt mondta: "csatárlánccal", és csoportokban, kutyákkal is keresték az eltűntet, emellett a rendőrség elemezte az eddig begyűjtött adatokat, információkat is, de eddig nem bukkantak a férfi nyomára. A Magyarországon tartózkodó amerikai állampolgár rokonlátogatáson van az országban, és szombaton kora este tűnt el a Borsó-hegy lábánál, ahol a 2006. januári légikatasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg.

A 77 éves férfi eltűnése ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, és azóta is nagy erőkkel keresik. A férfi társaival a Borsó-hegyi emlékművet látogatta meg, amikor a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak. 

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, gyalog visszaindult a hegyre. A falu végén három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot

Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló