szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két ceglédi választási kiadvány ügyében tett panasznak is helyt adott, egyúttal sajtójogi szabálysértés miatt feljelentést tett a ceglédi önkormányzat jegyzőjénél a helyi választási bizottság - közölte a város aljegyzője hétfőn.

Mindkét esetben az impresszum hiánya, vagyis a kiadványok előállítóinak "elhallgatása" miatt indult eljárás. Nagy Lajos elmondta, hogy egy, a Jobbik által terjesztett négyoldalas újságról, illetve egy, a Ceglédi Független Egyesület (CFE) nevéhez köthető leporello-szerű kiadványról van szó. 

A helyi választási bizottság – a hozzá érkezett augusztus 17-i bejelentés alapján – határozatban állapította meg a szabályszegést, kiemelve: mindkét kiadványból hiányzik a nyomtatványok előállítási adatait tartalmazó úgynevezett impresszum. Mivel az impresszum hiánya sajtójogi szabálysértésnek minősül, a választási bizottság feljelentést tett a ceglédi önkormányzat jegyzőjénél ismeretlen tettes ellen. 

Az aljegyző szerint a folyamatban lévő vizsgálat fő célja annak kiderítése, hogy ki adta ki az említett sajtótermékeket. A szabálysértés bizonyítottsága esetén pár tízezer forintos bírság szabható ki – közölte Nagy Lajos. 

Az MTI információi szerint a Pest megyei városban eddig hatan jelezték, hogy indulni kívánnak a polgármesteri székért: Földi László (Fidesz-KDNP) jelenlegi polgármester; Nagy Tamás (MSZP) önkormányzati képviselő; Petrényi Mihály (független), akit a Jobbik támogat; Krizsán Ervin (független), a Ceglédi Panoráma című helyi lap tulajdonosa, az LMP támogatottja; Bobál István (Ceglédért Független Egyesület), a városi kórház volt főigazgatója, jelenlegi gazdasági vezetője; Sós János (független), a négy évvel ezelőtt posztjáról távozni kényszerült, korábban MSZP-s támogatású expolgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Társadalom

Navracsics: „Nem tehetünk különbséget jobb-és baloldali polgár között”

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a ceglédi művelődési házban tartott minapi előadásában utalt arra, hogy az új kormány támogatni akarja mind a magyar vállalkozásokat, mind a „jó minőségű” külföldi befektetéseket. Megerősítette: a magyar politikában nincs helye a cigánygyűlöletnek és az antiszemitizmusnak, a jobb-, illetve baloldali polgárok megkülönböztetésének.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

Botrányos ügyletek a ceglédi laktanya körül

A 2003-ban közel hárommilliárd forinton nyilvántartott egykori ceglédi honvédségi laktanya két évvel később „papíron” már csak 196 millió forintot ért, legalábbis a ceglédi önkormányzat ennyire tartotta, mielőtt egy részét meglepően alacsony áron eladta egy helyi vállalkozó cégének úgy, hogy ezt nem is tehette volna meg - derítette ki a hvg.hu.

hvg.hu Itthon

Ki akarják rúgni a ceglédi ingatlanügyet bíráló ügyvezetőt

Ki akarják rúgni a ceglédi önkormányzat vagyonkezelő cégétől azt az ügyvezetőt, aki elsőként emelt szót az önkormányzat gyanús ingatlaneladásai kapcsán. Petrényi Mihály sorsáról ma dönt a képviselőtestület. A ceglédi laktanya sorsát érintő eladásokat a hvg.hu is feltárta. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, bár ezt a városvezetés nem veri nagydobra.

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer József kilépett a Fideszből

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán