szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lemondott tisztségről és juttatásairól az újpesti szocialista alpolgármester. Trippon Norbert indokairól csütörtökön azt mondta: Derce Tamás polgármester elvonta az újpesti alpolgármesterek hatáskörét, ezzel ellehetetlenítette a munkájukat. Emellett a volt alpolgármester az újpesti tűzijáték-baleset felelősségét sem kívánja átvállalni a polgármestertől.

Trippon Norbert - aki az MSZP újpesti polgármesterjelöltje - közölte: csütörtökön a polgármester elvonta az újpesti alpolgármesterek hatáskörét, aláírási jogkörét, ezzel ellehetetlenítette azok munkavégzését, ezért lemondott alpolgármesteri tisztségéről, az ezzel járó tiszteletdíjáról, hivatali autójáról. Hozzátette: felszólította a másik két - Belán Beatrix MSZP-s és Nagy István fideszes alpolgármestert -, hogy hatátáskör híján ők is cselekedjenek hasonlóképpen, mondjanak le, ne vegyék fel az anyagi juttatásokat, adják le hivatali gépjárművüket és az alpolgármesteri megbízatásukhoz tartozó esetleges infrastrukturális eszközeiket.

A lemondás másik indokaként Trippon Norbert azt hozta fel, hogy nem kíván asszisztálni a polgármester és a újpesti Fidesz közötti "összehangolt kampánypoilitizáláshoz", az újpesti tűzijáték-baleset miatti felelősséget pedig nem kívánja Derce Tamás helyett átvállalni. Utóbbi kapcsán felidézte, hogy a képviselőtestület a közbeszerzési eljárás során négy ajánlattevő közül a legkedvezőbbet és egyben legolcsóbbat, a Sensation Kft.-t választotta, a döntést Derce Tamás is megszavazta. A határozat szerint Derce Tamásnak a szerződést 2010. augusztus 4-ig alá kellett volna írnia, de ezt nem tette meg - szögezte le a szocialista politikus. Trippon Norbert szerint a szerződés alá nem írásáért a felelősség, így a jogi felelősség is, kizárólag a polgármestert terheli.

Hozzáfűzte, hogy a rendőrség az ő feljelentése alapján folytat nyomozást a rendezvény ügyében, amelyben szerinte teljes körű felelősséget kell vállalnia a Sensation Kft.-nek, a pirotechnikai kérdésekért pedig a pirotechnikusnak. Trippon Norbert kitért arra is, hogy ezt követően, mint polgármesterjelölt tevékenykedik, és az újpesti közterületeken, utcákon és elsősorban az új Főtéren folytat Újpest jövőjéről beszélgetéseket a helyiekkel.

Heten könnyebben megsérültek a IV. kerületben szombaton rendezett tűzijáték idején a petárdák visszahulló maradványaitól; a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az augusztus 21-i, újpesti Szent István téri tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. közleményben kért elnézést az érintettektől a baleset miatt, és közölte azt is, hogy teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel. A kft. szerint az esemény kivitelezése megfelelt a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A dohányboltok is nyitva maradhatnak

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Szabadulna Zamárdi a Balaton Sound fesztiváltól, evezős buli lehet helyette

Szabadulna Zamárdi a Balaton Sound fesztiváltól, evezős buli lehet helyette