szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szabadfi Árpád országos főkapitány-helyettesként kétszer beszélt telefonon Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel a tévészékház 2006-os ostroma alatt. Erről maga a rendőrtábornok számolt be a parlament 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottságának szerdai ülésén.

Szabadfi Árpád elmondta, hogy az ostrom napján, 2006. szeptember 18-án, késő este - "mikor megindultak a drámai események" - a kormányfő felhívta és tájékoztatást kért tőle, és utasítást ugyan nem adott a rendőrségnek, de általánosságban megfogalmazta azt az elvárást, hogy az MTV székházát minden törvényes eszközzel védjék meg. Ezután Szabadfi - beszámolója szerint - akkor beszélt a kormányfővel, amikor közölte, hogy a tüntetők betörtek a Szabadság téri épületbe.

A tábornok, aki az ostrom idején Bene László országos főkapitányt helyettesítette, bizottsági meghallgatásán beszélt arról is, hogy nem volt előzetes információjuk a készülő erőszakos eseményekről. A Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének szeptember 17-ei nyilvánosságra kerülését követő erőszakos eseményekről szólva Szabadfi Árpád úgy fogalmazott, hogy traumát jelentettek a számára, amelyet máig nem hevert ki.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Börtönbe megy az MTV-t ostromló hajléktalan

Egy visszaeső, hajléktalan férfit letöltendő, négy másik vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Magyar Televízió (MTV) székházának három és fél évvel ezelőtti ostroma ügyében csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

MTI Itthon

Kacziba: Gyurcsány utasíthatott a tévészékház megvédésére

Kacziba Antal szerint Gyurcsány Ferencnek kormányfőként lehetősége volt arra, hogy utasítást adjon 2006 őszén a Magyar Televízió székházának megvédésére; a nyugállományú rendőr altábornagy, az úgynevezett Gönczöl-bizottság volt tagja a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottság mintegy hatórás szerdai ülésén ugyanakkor annak a véleményének is hangott adott, hogy az utasítás rendészeti szempontból felesleges.

MTI Itthon

MTV-ostrom: az ORTT nem foglalkozik Grespikék indítványával

Elvetette az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdai ülésén, hogy eljárást indítson a Magyar Televízió (MTV) székházostromának éjjelén nyújtott műsorszolgáltatás miatt - tudta meg a médiahatóság egyik tagjától a nap folyamán az MTI.

MTI Itthon

Késsel támadtak a tévészékház védőjére

Népszabadság: Családja kiirtásával fenyegették, majd megkísérelték megkéselni azt a rendőrtisztet, aki 2006 őszén az MTV székházat védő rendőri egységek parancsnoka volt - írta a szombati Népszabadság.

MTI Itthon

Felfüggesztett börtön hat székházrombolónak

Hat vádlottat első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Magyar Televízió (MTV) székházának három évvel ezelőtti ostroma ügyében közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt.

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen