szerző:
MTI

Sajnálatát fejezi ki a váci KDNP szervezet a pénteken a városban megjelent szórólapok, óriásplakátok, illetve a Váci Naplóban közzétett fizetett hirdetés szövege miatt, mely szerint "a kormánypártoknak semmi közük Fördős Attilához" - áll a kereszténydemokraták MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Fördős Attila a helyi KDNP, illetve a Nemzeti Fórum támogatásával, független jelöltként indul a váci polgármesteri székért, míg a Fidesz helyi polgármesterjelöltje Pető Tibor. A KDNP váci szervezetének kampányfőnöke, Gozmány Gabriella által aláírt közlemény szerint miután múlt pénteken hivatalossá vált az október 3-i önkormányzati választáson hivatalosan induló polgármesterjelöltek névsora, "furcsa” tartalmú és kinézetű óriásplakátok, szórólapok árasztották el a várost. Szintén pénteken a helyi lapban, a Váci Naplóban is megjelent egy ugyanilyen küllemű és tartalmú fél oldalas hirdetés. A Fidesz-emblémával ellátott, fekete alapon fehér betűs nyomtatványokon ez olvasható: "A kormánypártoknak semmi közük Fördős Attilához.”

"A KDNP nevében sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy a Fidesz váci szervezete nem tudja: a KDNP és a Nemzeti Fórum is a kormánypártok része" - olvasható a közleményben, amely egyebek mellett leszögezi, hogy a váci KDNP nem támogatja a Fidesz helyi polgármesterjelöltjét, Pető Tibort. A KDNP Vácott önálló képviselőjelölteket indít és a Nemzeti Fórummal együtt Fördős Attila polgármesterjelöltet támogatja. Az MTI érdeklődésére Gozmány Gabriella azt mondta, hogy szinte mindenütt beleütközni Vácott a pénteken kihelyezett, körülbelül 5x3 méteres óriásplakátokba, s nagyon sok váci jelezte, hogy a postaládájába is dobtak  hasonló szórólapokat. A kampányfőnök szerint a Váci Napló pénteki számában közzétett fél oldalas fizetett hirdetés, illetve az említett kiadványok szövege már csak azért is különös, mert Fördős Attila a váci önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, s a KDNP tagja.

A váci kereszténydemokraták jelezték pártjuk országos központjának a történteket. A KDNP váci szervezete úgy véli: a Fidesz helyi jelöltje áll az akció hátterében. Az MTI érdeklődésére a Váci Napló főszerkesztője, Furucz Zoltán úgy nyilatkozott, hogy a fél oldalas fizetett politikai hirdetést valóban Pető Tibor rendelte meg, szövegét e-mailben küldte el a szerkesztőségnek jpg-formátumban. A KDNP kampányfőnöke szerint a Vácott terjesztett nyomdatermékekről hiányzik a kiadó, illetve előállító megnevezését tartalmazó úgynevezett impresszum. A helyi KDNP szervezet e mulasztás miatt a választási bizottsághoz kíván fordulni - közölte Gozmány Gabriella. Pető Tibor, a Fidesz váci polgármesterjelöltje az MTI megkeresésére azt mondta, hogy később, közleményben reagál a városban terjesztett politikai hirdetéssel kapcsolatos kifogásra.

A Fidesz váci szervezete szerint "a plakátok szövege egyértelmű"

Nem kívánja kommentálni a Fidesz váci csoportja a városban megjelent óriásplakátokon, a helyi lapban közzétett fizetett hirdetésben és a postaládákba bedobott szórólapokon olvasható mondatot, miszerint "a kormánypártoknak semmi közük Fördős Attilához" - tudatta a párt helyi szervezete hétfőn közleményben az MTI-vel.

A Fidesz váci polgármesterjelöltje, Pető Tibor által küldött e-mailben azt írták: "a plakátok szövege világos és egyértelmű, további értelmezését, magyarázatát szükségtelennek tartjuk". Az MTI-nek arra a telefonon feltett kérdésére, hogy ki az "értelmi szerzője" a KDNP váci szervezete és a Nemzeti Fórum támogatásával független polgármesterjelöltként induló Fördősről (azaz Pető Tibor riválisáról) szóló nyomdai termékeknek, Pető nem kívánt válaszolni, mondván: a válasz a közleményben elolvasható.

Vácott négy jelölt száll ringbe a polgármesteri székért október 3-án: a jelenlegi városvezető, Bóth János (MSZP), Fördős Attila (független), Pető Tibor (Fidesz) és Schenk Lajos (Vácért Lokálpatrióta Egyesület).

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Rendőrök vizsgálják a csörögi képviselőverést

A váci rendőrség vizsgálódik a csörögi képviselői inzultus ügyében; még mindig rosszul van az a csörögi fideszes képviselőnő, akit állítása szerint egy szóváltást követően a Pest megyei település felfüggesztett polgármester asszonya vágott tarkón a községházán.

MTI Itthon

Árvízhelyzet: teljes útzár Felső-Göd és Vác között

A 2-es főúton teljes útlezárást vezettek be Felső-Göd és Vác között ( 26-33 km ), a forgalmat a kosdi és a gödi csomópontok között az M2 autóútra terelik - olvasható az Útinform honlapján; a kozut.hu tájékoztatása szerint az M2-en azonban a teherjárművek csak díjfizetés ellenében közlekedhetnek.

MTI Itthon

Leszakadt felsővezeték: késnek a Szobra tartó vonatok

Eltört a Szobra közlekedő személyvonat áramszedője, Verőce és Nagymaros között leszakította a vágány fölött a felső vezetéket, emiatt késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon - közölte az MTI-vel Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.

MTI Kult

Eger, Győr, Vác és Ráckeve kapta a Kultúra Magyar Városa címet

A Kultúra Magyar Városa címet idén a megyei jogú városok kategóriájában Eger és Győr, a tízezer lakosúnál nagyobb városok között Vác, míg a tízezer lakosúnál kisebb városok kategóriájában Ráckeve nyerte el - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Ilyet még nem láttak a kutatók: egy varangy magát kígyónak álcázva rázza le a támadóit

Ilyet még nem láttak a kutatók: egy varangy magát kígyónak álcázva rázza le a támadóit

Drasztikus vitaminhiány miatt tűntek el az ízlelőbimbók egy férfi nyelvéről

Drasztikus vitaminhiány miatt tűntek el az ízlelőbimbók egy férfi nyelvéről

Radar360: Fideszes csapat szereli le Hadházyt, EU-s kirúgással fenyegetnek

Radar360: Fideszes csapat szereli le Hadházyt, EU-s kirúgással fenyegetnek

Orosz hackerek iráni álcába bújva támadták 20 ország szervezeteit

Orosz hackerek iráni álcába bújva támadták 20 ország szervezeteit

Eljött a plakátháború újabb felvonása, Karácsony lehet a táblabíró

Eljött a plakátháború újabb felvonása, Karácsony lehet a táblabíró

Donald Trump „nőügyei” megérkeztek Magyarországra

Donald Trump „nőügyei” megérkeztek Magyarországra