szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelen állás szerint 2011 decemberére adhatják át az M3-as autópálya Nyíregyházától a 49-es számú főútig tartó, 33,8 kilométeres szakaszát - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.

A Vásárosnaményig tartó folytatás kivitelezésére új közbeszerzési eljárást ír ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A tervbe vett M49-es gyorsforgalmi út becsatlakozásával a csengersimai és a határon túli, partiumi részek is közvetlenül kapcsolódhatnak majd az európai gyorsforgalmi úthálózathoz - közölte Loppert Dániel, a NIF. Zrt. kommunikációs vezetője a szabolcsi napilappal. A NIF Zrt. a nyílt közbeszerzési eljárásban a kivitelezést külön pályáztatta meg az út Nyíregyházától Őrig (a 49-es főútig) tartó, illetve a főúttól Vásárosnaményig tartó 12 kilométeres szakaszára.

A vesztes pályázók többszöri fellebbezése miatt a NIF Zrt. a kivitelezési szerződést több hónapos csúszással, június végén tudta csak megkötni, akkor is csak a beruházás első szakaszára. A kétszer két sávos autópálya 26 méteres szélességben épül meg, az elválasztó sáv 3 méter széles lesz. Utóbbit az újdonságnak számító egynyílású - középső tartópillér nélküli - keresztező hidak alkalmazása teszi lehetővé.

A projekt második szakaszának esetében a vesztes pályázók többszöri óvása nyomán a NIF Zrt. a pályázatot érvénytelenné nyilvánította és ősszel új közbeszerzési eljárást ír ki. A kivitelezés az Őr és Vásárosnamény közti szakaszon tehát jó esetben tavasszal kezdődhet meg - olvasható a Kelet-Magyarországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20–25 százalékkal is drágulhat a hús

20–25 százalékkal is drágulhat a hús

Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

Szadista őrök, gyerekkorú gyilkosok: a bűn újraértelmezése - filmajánló

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?