szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kövér László szerdán Dorogon vett részt lakossági fórumon, amelyet megelőzően újságíróknak válaszolva közölte, nem fogják azt a gyakorlatot folytatni, hogy csak a kormányhoz hű önkormányzatok kapnak fejlesztési forrásokat.

Ennek a választásnak is tétje van, s nemcsak az önkormányzatiság, hanem az ország jövője szempontjából is fontos tétje - mondta Kövér László újságírók kérdéseire válaszolva Dorogon, a Fidesz polgármesterjelöltjével, Merényi Tamással közösen tartott szerdai lakossági fórum előtt.

Az Országgyűlés elnöke a Fidesz kampányának alacsony intenzitását érintő kérdésre megjegyezte: "ebben van igazság, egyetértek Önnel". A politikus elmondta, a kormány azt szeretné, ha mögötte állnának az önkormányzatok, és együtt oldanák meg az ország előtt álló problémákat.

Kövér László rámutatott, nem fogják azt a gyakorlatot folytatni, hogy csak a kormányhoz hű önkormányzatok kapnak fejlesztési forrásokat, azonban belátható, hogy könnyebb azokkal együtt dolgozni, akikkel azonos értékrendet vallanak, szövetségben vannak.

Az Országgyűlés elnöke - hangsúlyozottan magánvéleményként - kijelentette, hogy szimpatizál azzal, hogy Esztergomba költözzön az Alkotmánybíróság, de erről szerinte a testületet is meg kell kérdezni. Ezzel a megjegyzésével arra reagált, hogy augusztus 20-án Meggyes Tamás (Fidesz) esztergomi polgármester azzal a kéréssel fordult a kormányhoz, hogy a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően az Alkotmánybíróság költözzön Esztergomba, és a kormány ezt követően megyei jogú városnak ismerje el Esztergomot.

A politikus a megyei jogú város kérdésében elmondta, a közigazgatási reform keretében elkezdődik a teljes alkotmányos berendezkedés áttekintése. Az is felmerülhet, hogy nem is lesznek megyei jogú városok, hanem "a települések beilleszkednek a megyékbe" - fogalmazott.

A mintegy száz fő részvételével megtartott lakossági fórumon bemutatkozott Merényi Tamás, a Fidesz dorogi polgármesterjelöltje. A rendezvényen jelen volt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, Dorog díszpolgára is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: miért ütött meg ilyen hangot Kövér?

Kövé László ünnepi beszédében azt állította, hogy "történelmi sorsa a magyarságot méltányosságra és óvatosságra tanította", továbbá arról beszélt, hogy "túlzással, igazságtalansággal és vad indulatokkal lehet hódítani, de megmaradni csak méltányossággal, türelemmel lehet, és csak így lehet újra kezdeni". De miért ütött meg ilyen hangot Kövér? Török Gábor erre kísérel meg választ adni.

HVG Itthon

Beindult a rendvédelmi centralizácó

A formálódó Nemzeti Védelmi Szolgálat nemcsak a rendőrség és a titkosszolgálatok belső ellenőrzésére jön létre, hanem a közigazgatás egy részét is szemmel tartja majd – írja a HVG címlapsztorija.

MTI Itthon

Kövér László szerint gyáva népnek nincs hazája

Gyáva népnek nincs hazája - ezzel az idézettel válaszolt a XXII. Nyári Főiskolás Tábor fórumán jelenlévők egyik, a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadásának időzítésére vonatkozó kérdésére az Országgyűlés elnöke a szentendrei Pap-szigeten, pénteken.

Itthon

Újabb konfliktus Orbán és Kövér között

„Én egyedül nem akarom erőltetni, hogy az Országgyűlés háromhetenként ülésezzen. De abban biztos vagyok, hogy a mostanihoz és az utóbbi nyolc évhez képest sokkal racionálisabb energiafelhasználást és időgazdálkodást tesz lehetővé a parlamenti képviselők számára a háromhetenkénti ülésezés.” Az elmúlt napokban minden tévészereplése alkalmával ezt mondta Kövér László, az Országgyűlés új elnöke - írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Kövér: nemzetbiztonsági kockázat a Jobbikhoz kötődő HVIM

Kövér László a szlovák-magyar viszonyt és a Jobbikot, illetve az ahhoz kapcsolódó szervezeteket elemezte egy szentendrei tanácskozáson. A politikus nemzetbiztonsági kockázatnak tartja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat. Szerinte ezt a szervezetet külföldi titkosszolgálatok provokációkra is felhasználhatják.

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba

Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba