szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint nem szolgálja a főváros és Óbuda érdekeit a Hajógyári-sziget déli részére tervezett kaszinóváros megépítése, a párt ezért tiltakozik az Álomsziget elnevezésű projekt ellen, valamint felülvizsgálná a már kiadott engedélyeket.

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő, a Jobbik III. kerületi polgármesterjelöltje szombati sajtótájékoztatóján a Hajógyári-sziget bejáratánál azt mondta: Budapestnek nem kaszinóvárosokra van szüksége, nem arra, hogy "a nemzetközi alvilág melegágya" itt legyen. Úgy fogalmazott: vannak olyan üzleti ágazatok, amelyeket nem célszerű beengedni az országba. Hozzátette: míg a sukorói kaszinóberuházás miatt a kormány felháborodását fejezte ki, a Velencei-tó partjára tervezettnél is nagyobb léptékű Álomsziget ügyével a kabinet nem foglalkozik, noha a beruházás szerinte - az áron alul értékesített telek révén - több milliárd forinttal károsította meg az államot. A politikus továbbá elfogadhatatlannak nevezte, hogy "Budapest zöld szívéből egy ekkora darabot kihasítsanak" a kaszinóberuházás kedvéért.

Z. Kárpát Dániel egy Magyarország határát jelző "országnévtábla" előtt azt is kifejtette: a naponta húszezer vendégre számító Álomsziget nyilvánvalóan nem a magyar átlagbérből élőknek kínálna szórakozási lehetőségét. Az évek óta húzódó, 400 milliárd forint értékű és kiemelt beruházásnak minősülő Álomsziget-projekttel a Hajógyári-sziget területének több mint egyötödét beépítenék, a kaszinóváros mellett szállodákat és konferenciaközpontot is létesítenének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme, a kormány árnyékköltségvetése: így jött össze az 5 ezer milliárd forintos hiány

Íme, a kormány árnyékköltségvetése: így jött össze az 5 ezer milliárd forintos hiány

Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját