szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP mintegy 150 millió forintot költ az idei önkormányzati kampányára.

Az LMP központi kampánya valamivel több mint 100 millió forintba fog kerülni - mondta el pénteki a főváros XI. kerületében a helyi LMP-s polgármester-jelölttel közösen tartott sajtótájékoztatóján a párt kampányfőnöke. 

Karácsony Gergely hozzátette, hogy a területi szervezetek saját kampányköltései változóak, mert azok nagyban függnek az adott szervezet lehetőségeitől, de számításai szerint összességében körülbelül 50 millió forintot tehetnek ki, tehát az LMP teljes egészében 150 millió forint körül költ az önkormányzati kampányra. A politikus megjegyezte, úgy látják, hogy egy-egy nagyobb párt akár fővárosi kerületenként is elkölthet 100 millió forintot. 

A kampányfőnök úgy fogalmazott, nem lehet tudni a nagyobb pártok által a kerületekben elköltött összegek eredetét "ezért jogos az a félelmünk, hogy ezek a kampánypénzek valahogy az illegalitás szférájából jönnek, és nagyon sokba kerülnek az adófizetőknek", mert a helyi kampányokat finanszírozó üzleti körök többszörösét kérhetik vissza ennek a pénznek a későbbi önkormányzati megrendelések során. Karácsony Gergely kijelentette: az LMP nyílt kasszából, sokkal kevesebb pénzből, de kreatívabban kampányol. 

A párt XI. kerületi polgármesterjelöltje, Gajárszki Áron azt mondta, hogy az ő helyi szervezetük eddig körülbelül másfél millió forintot költött a kampány során, és a kampányzáró eseményük sem kerül majd többe 100 ezernél. Hozzátette, sok szakember ingyen dolgozott nekik, ha az ő munkájukat is ki kellene fizetniük, akkor ötszörösére is nőhettek volna a költségeik. Elmondta, hogy a kampányukra fordított összeg a központi támogatásból, visszafizetendő tagi kölcsönökből és magánszemélyek felajánlásaiból jött össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Az LMP csinált magának egy tévét

A Lehet Más a Politika az országgyűlési választások előtt indított online videós fogadóórát rendszeresítve elindítja az LMP TV-t - tudatta a párt közleményében.

MTI Itthon

Teljesen átalakítaná a nyugdíjrendszert az LMP

Az LMP szerint a nyugdíjrendszer teljes reformjára van szükség, és csak ezt követően lehet arról beszélni, hogy hány év legyen a nyugdíjkorhatár - mondta Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője.

Itthon

Az LMP lelki szemei előtt a finn modell lebeg

A nők szülés utáni munkába állását szeretné lehetővé tenni a Lehet Más a Politika – derült ki Ertsey Katalinnak, a párt képviselőnőjének szerda délutáni budapesti sajtótájékoztatóján. Az LMP lelki szemei előtt a finn modell lebeg, amit a sajtótájékoztatón ugyancsak megjelent finn zöld politikus ismertetett.

Kutyákkal keresték az aranysakálokat a Velencei-tó környékén

Kutyákkal keresték az aranysakálokat a Velencei-tó környékén

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Az ELTE vezetése nem akarta, mégis több százan írták alá az oktatók petícióját az SZFE mellett

Az ELTE vezetése nem akarta, mégis több százan írták alá az oktatók petícióját az SZFE mellett