Tetszett a cikk?

Lamperth Mónika, a párt országgyűlési képviselője, a kaposvári közgyűlés tagja bejelentette: kevesli a nyugdíjkiegészítést, ezért egyhetes aláírásgyűjtésbe kezd a somogyi megyeszékhelyen a Magyar Szocialista Párt kaposvári szervezete.

Minderről Lamperth Mónika, a párt országgyűlési képviselője, a kaposvári közgyűlés tagja beszélt csütörtökön a városban.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány a korábban bejelentett - az úgynevezett nyugdíjas-kosár szerinti infláción alapuló - 1,1 százalékos, novemberi kifizetésű nyugdíjkiegészítés helyett ma már az általános inflációval, és így 0,6 százalékos kiegészítéssel számol. 

Ez például 90 ezer forint nyugdíj esetén azt jelenti, hogy 11 880 forint helyett a kiegészítés csak 6 480 forint, azaz a beígért és a tényleges kifizetés közötti különbség 5 400 forint - mondta a politikus.

Közölte: személy szerint neki, de több helyi nyugdíjas szervezetnek is többen panaszolták, hogy "a kormány nem ezt ígérte", ezért a nyugdíjasok jogos járandósága érdekében aláírásgyűjtésbe kezdenek, amelynek eredményét a jövő héten a parlamentben ismerteti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!