szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hétvégén napos, csapadékmentes, hűvös idő lesz. A reggeli köd hamar feloszlik. A kései világosodás és a korai besötétedés szintén nagyobb koncentrációt igényel. Jól láthatóságuk érdekében elengedhetetlen a megfelelő kivilágítás, gyalogosok esetében a láthatóság fokozása.

Gépjárműveknél fontos a megfelelően beállított tompított fényszóró bekapcsolása és használata – hívta fel a figyelmet az ORFK. Elindulás előtt mindig ellenőrizzük a világítóberendezéseket. Az állandósuló alacsony éjszakai és hajnali hőmérséklet miatt a téli gumi felszerelése szükségessé vált!
 
Autópályák

Az országos közúti hálózaton – ahogy az elmúlt hetekben is − most is számos helyen folynak közúti munkálatok, ezért figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket. Az M0-ás régi szakaszán például folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen munkagépek környezetében.

Az M1-es mindkét pályaoldalon a 14-15. km szelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás, a 20-28. km szelvények között átterelés a szembe jövő sávba (burkolatjavítás miatt), ahol 60-as sebességkorlátozás van érvényben (ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatók).
 
Határátkelők

A hétvégi határforgalmat tekintve elsősorban Záhony közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű, 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személyforgalomban, mindkét irányban. A hétvégi kamionstop miatt 60-120 perces várakozással kell számolni a teherforgalomban, elsősorban belépő irányban.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén várható 60 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személyforgalomban, mindkét irányban. A záhonyi torlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-tól 16 óráig üzemelő Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben október 27. és november 21. között a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozások várhatók, amelyek tovább növelhetik a határátlépés időtartamát.

Az ukrán villamosenergia-hálózat problémái miatt váratlan áramszünetek előfordulhatnak a határátkelőhelyek ukrán oldalán, amelynek következtében az áramszünet időtartama alatt az ukrán határellenőrző szervek szüneteltetni fogják a határforgalmat.

Budapest

Budapesten az ünnepi megemlékezések mellett szintén október 23-án rendezik meg a Nemzetközi Félmaraton és Szabadság Futamot. Az események miatt jelentős változások lesznek a fővárosi közösségi közlekedés megszokott forgalmi rendjében, amelyekről BKV honlapján (www.bkv.hu) is tájékozódhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavonták az eladott jegyek egy részét a Portugál Nagydíj szervezői

Visszavonták az eladott jegyek egy részét a Portugál Nagydíj szervezői

Downsizing, mint aktivizmus - hogyan alkalmazkodhatunk a bolygónk igényeihez?

Downsizing, mint aktivizmus - hogyan alkalmazkodhatunk a bolygónk igényeihez?

Donald Trump a Village People slágerére ropja, megőrül érte az internet

Donald Trump a Village People slágerére ropja, megőrül érte az internet