szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy 60 éves férfit a csütörtöki szegedi gázrobbanás ügyében; a detonáció következtében egy ember könnyebben megsérült – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi a gázvezeték felújításával megbízott cég alkalmazottjaként az előkészítő munka során a padlóba egy furatot készített, de előzetesen nem győződött meg arról, hogy milyen közművezetékek futnak ott – mondta Szenti Szabolcs. A férfi a fúrás során megsértette a ház földgázellátását biztosító gázcsövet. A kiszivárgott gáz bejutott az egyik földszinti ingatlanba, ahol a vízmelegítő őrlángja a felgyülemlett gázt berobbantotta − közölte a főhadnagy.

A négyszintes, harminclakásos ház földszintjén történt robbanás során egy fiatal férfi sérült meg könnyebben, egy lakás lakhatatlanná vált, az ott élők ideiglenes elhelyezéséről az épületet fenntartó IKV Zrt. gondoskodott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gázrobbanás Szegeden, egy sérült

Egy ember könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy fürdőszobai vízmelegítő egy szegedi lakásban kedden - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

MTI Itthon

Gázrobbanás Fábiánsebestyénen, egy sérült

Megsérült egy asszony gázrobbanásban szerda reggel Fábiánsebestyénen, a nő az egyik karján másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság.

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban

Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban