Tetszett a cikk?

A Garay Plaza parkolójának 3. szintjén az előzetesben ülő egykori erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György kedvenc autói parkíroznak.

A 120 millióra becsült, tíz autóból álló gyűjteményt másfél éve tárolják a bevásárlóközpont parkolójában. A 15-15 milliós Lincolnt, illetve 1970-es Jaguart az önkormányzati választások utáni napokban elszállította valaki, ám a 2,5 milliós VW bogár, a 12 milliós Peugeot 807, a 2,5 milliós Fiat Spider, a 25 és a 15 milliós Jaguar, a 10 milliós MG és a 35 milliós Mustang éppúgy ott porosodik, mint a feltuningolt félmilliós Trabant. Hunvald vagyont érő autógyűjteményéről a Blikk névtelenséget kérő olvasója készített felvételeket, melyeket itt nézhet meg!

De ki fizeti immár másfél éve a parkolási díjat? Budapest legolcsóbb parkolójában is óránként 120 forintot, azaz egy napra 2880 forintot kell fizetni. Hunvald vagyonának nagy részét már zár alá helyezték, nem tudni arról, hogy ő fizetné a parkolási díjat. Ám, mint azt a VII. kerületi önkormányzatnál közölték, ők sem fizetnek Hunvald autói után.

A még ott maradt nyolc, 90 milliót érő autót eddig még nem zárolták, igaz, nem is volna elég a gyanú szerint okozott kár megtérítésére.

"Értesítést kaptunk a nyomozás lezárásáról, amely szerint a Hunvald György nevéhez fűződő ingatlanértékesítések nyomán 642 millió forint kár érte az önkormányzatot. Ezt a pénzt vissza akarjuk szerezni" – közölte Vattamány Zsolt polgármester, aki ezt jelezte is a Központi Nyomozó Főügyészségnek. Hiába azonban a több száz milliós kár, az ügyészség nem zárolhat mindent, ami Hunvald György tulajdonát képezi.

"Amíg nem érkezik meg a polgárjogi kárigény, továbbra is csak azokat a vagyontárgyakat zárolhatjuk, amelyekre a feltételezett bűncselekmények elkövetése, azaz 2003 után tett szert a gyanúsított" – magyarázta Fazekas Géza, a nyomozó ügyészek szóvivője.

(Forrás: Blikk)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Halkan suttogta, szepegte sírva, mint legszebb szót a földön” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Halkan suttogta, szepegte sírva, mint legszebb szót a földön” – SZFE-advent a hvg.hu-n

Máris több kisfilm készült Szájer meneküléséről

Máris több kisfilm készült Szájer meneküléséről

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek