szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, akinek nagycserkeszi ingatlanán nagy mennyiségű robbanószerre bukkantak a múlt héten - közölte a megyei bíróság elnökhelyettese, szóvivője hétfőn.

A 32 éves férfi a település határán lévő lakatlan épületben rejtette el a robbanószereket, amelyeket csütörtökön az éppen arra gyakorlatozó rendőrkutyák találtak meg. A kutyák jelzésére a rendőrök átkutatták az épületet, s második világháborús tüzérségi lövedékeket és robbanószereket találtak. Azokat a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették.

A robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével gyanúsított M. Barnabás TNT robbanóanyagot, kézigránát töltetet, második világháborús ágyúlövedéket, tüzérségi lövedéket, robbanóanyagokat és lőszereket tárolt az ingatlanon - ismertette a nem jogerős bírósági végzést Nyakó Zsuzsanna. A gyanúsítottnál lefoglaltak továbbá ködgyertyát, lőport, kézigránátot, TNT anyagmaradványt, vegyvédelmi egységkészletet, őztrófeát és rugós vadcsapdát, éjjellátó készüléket, puskaállványt, egy puskát, fegyveralkatrészeket, valamint öt KRESZ-táblát és egy táblatartó oszlopot is - közölte a szóvivő.

Mint hozzátette: M. Barnabás megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy október 17-én egy kukoricaültetvénybe több vascsövet és -szerelvényt helyezett ki, hogy megrongálja a betakarítást végző kombájnt. A betakarítás közben a vasszerelvényeket nem vették észre, azokat a kombájn bedarálta, így a gépben 1,5 millió forintos kár keletkezett. Az előzetes letartóztatás ellen a férfi és védője fellebbezett, így a végzés nem jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Szegedi gázrobbanás: a felújító cég alkalmazottját gyanúsítják

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy 60 éves férfit a csütörtöki szegedi gázrobbanás ügyében; a detonáció következtében egy ember könnyebben megsérült – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI Itthon

Robbanószerkezetet találtak a XII. kerületben

Nagy valószínűséggel egy második világháborús robbanószerkezetet találtak hétfő délelőtt Budapesten, egy XII. kerületi építkezésen - közölte Horváth Tibor alezredes, a Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnokhelyettese.

A fenyegetések vagy a belső visszaélések miatt kell Mészároséknak saját biztonsági cég?

A fenyegetések vagy a belső visszaélések miatt kell Mészároséknak saját biztonsági cég?

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Nálunk is bemutatják a Greta Thunberg életéről szóló filmet

Nálunk is bemutatják a Greta Thunberg életéről szóló filmet