szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gaudi-Nagy Tamás szerint politikai koncepciós eljárás zajlik Budaházy Györgyékkel szemben.

Az ügyvéd annak kapcsán reagált csütörtökön az MTI megkeresésére, hogy a HírTV és a Magyar Nemzet is több, a Budaházy-üggyel kapcsolatos nyomozati információról számolt be. Ezek szerint egyebek mellett Budaházy György megrendelésére verték meg Csintalan Sándort, az eljárás során rögzített vallomásokban pedig megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina EP-képviselő nevét is.

Gaudi-Nagy Tamás felhívta a figyelmet az elmúlt nyolc év állami szabadságjogi jogsértéseiről szóló, napokkal ezelőtt elkészült és a honlapján már közzétett 18 oldalas jelentésére, amely szerinte tökéletesen összefoglalja az ügy lényegét. "A bukott hatalom minden eszközzel azon volt, hogy az önkényuralommal akár parlamenten belül, vagy kívül ellenállókat, akár a jogvédőket megfélemlítő és megtorló eljárásokkal rettentse el az ellenállástól" - mondta, hozzátéve: "ezek az eljárások mai napig tartanak, ez a logika testesül meg a Budaházy Györgyöt és 16 társát érintő eljárásban, ennek keretében hárman már másfél éve előzetesben vannak törvényes indok nélkül".

Ez a szellem sajnálatos módon már a kormányhoz közel álló szerkesztőségeket is áthatja, amelyek korábban éppen az ellenállókkal szembeni eljárásokról tudósítottak rendszeresen - jegyezte meg.

A jobbikos képviselő kifejtette: "milliók számára érthetetlen, hogy miért nem az állami szintre emelt terrorizmusért felelős Gyurcsány és bűntársai ülnek előzetesben, és miért kell a Szilvásy-Draskovics-Lendvai-féle boszorkánykonyhákban kiforralt és már elcsépelt, jogállamot fenyegető lejárató kampányt folytatni olyan jogvédők ellen, akik a jog eszközével küzdöttek maguk is üldöztetést elszenvedve a nemzet szabadságáért a megbukott rendszer idején". Végül elmondta azt is, hogy az üggyel kapcsolatban pénteken sajtótájékoztatót tartanak Morvai Krisztinával együtt, ahol részletesen tájékoztatják a közvéleményt.

A HírTV először hétfőn, a reggeli híradójában mutatott be egy birtokukba jutott - általuk bizonyító erejűnek nevezett - rendőrségi felvételt a Budaházy-ügy kapcsán, majd kedden - az ügy birtokukba került nyomozati dokumentumaira hivatkozva - közölték azt is, hogy "több nyomozati vallomásban is szó van arról, hogy Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort 2007. december 11-én a műsorvezető lakásánál".

A csatorna birtokába jutott dokumentumok szerint Csintalan Sándort több hétig követték, mielőtt a támadást végrehajtották volna. A vallomásokból az is kiderül: Budaházy György bízta meg ezzel az akcióval T. Csabát, hogy bosszút álljon, mert Csintalan Sándor ügynöknek és provokátornak nevezte őt.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantássorozatra készültek. Az eljárás során rögzített vallomásokban megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke nevét is - írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

Dr. Dre elhagyta a kórházat, már a stúdióban van

Dr. Dre elhagyta a kórházat, már a stúdióban van

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot