szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mihály István ezredest, a gödöllői kapitányság vezetőjét jelölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének az országos rendőrfőkapitány, a kinevezést egyhangúlag támogatja a megyei önkormányzat. A testület erről pénteki rendkívüli ülésén szavazott.

A döntésről tájékoztatják az országos főkapitányt. A megyei közgyűlés megköszönte Szabó Jenő korábbi megyei főkapitány munkáját, őt szeptemberi hatállyal nevezték ki a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata vezetőjévé. 

Papp Károly dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közbiztonsági főigazgatója az ülésen elmondta: Mihály István 31 éve teljesít szolgálatot, 22 évet vezetői beosztásokban töltött, a gödöllői előtt az érdi rendőrkapitányságot vezette, és mindkét helyen komoly szakmai sikereket ért el.

A jelöltet felkészült, elhivatott rendőri vezetőnek nevezte a dandártábornok, aki arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a jelenleg Érden élő Mihály István - az országos rendőrfőkapitány elvárásának megfelelően - kinevezését követően Salgótarjánba költözik.

Az ülésen Rozgonyi József, az ellenzéki MSZP-frakció vezetője előrebocsátotta, hogy támogatják a jelöltet, de "hangos gondolkodásként" azt mondta: Nógrád megyének az elmúlt 20 évben hat főkapitánya volt, akik szinte kivétel nélkül előléptetéssel távoztak e posztról, és mindig megfogalmazták, hogy az eredmények a testület munkáját minősítik. Elgondolkodtató, hogy miközben Nógrád megyében ilyen magas szinten, ilyen jó mutatókkal dolgozó rendőrök vannak, nem akad közöttük egy sem, aki alkalmas lett volna rendőrfőkapitánynak - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mads Mikkelsen és Harrison Ford együtt viszik el a hátukon az Indiana Jones 5. részét

Mads Mikkelsen és Harrison Ford együtt viszik el a hátukon az Indiana Jones 5. részét

Meghalt Törőcsik Mari

Meghalt Törőcsik Mari

Ken Follett: Putyin jobban tenné, ha elolvasná a következő könyvemet

Ken Follett: Putyin jobban tenné, ha elolvasná a következő könyvemet