szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyes számítások szerint jövőre 50 százalékkal emelkedhetnek a bölcsődei, az óvodai és napközis díjak - írta szombati számában a Népszava, hivatkozva a pénteki közigazgatási egyeztetésre, ahol az egyes szociális, gyermekvédelmi és családtámogatási tárgyú törvények módosításának szövegtervezetét vitatták meg.

A lap azt írta: az emelkedés oka az, hogy míg eddig csak a nyersanyagbeszerzések költségeit kalkulálták bele a térítési díjakba, ezután az illetékes intézmény működtetési költségeinek a felét is a szülőkkel fizettetik meg. Információk szerint a korábbi szociálpolitikai támogatások beígért újraindítása is elmarad - olvasható a Népszavában. A lap emlékeztet arra, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes még májusban, beiktatása előtt azt ígérte, hogy mihamarabb vissza kívánják állítani a gyes és a gyed korábbi szabályozását. Erről a Népszava azt írta: ősszel tervezik napirendre tűzni a kérdést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!