szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A köztársasági elnök bebizonyította, hogy elkötelezett pártkatona, aki képes feláldozni a jogállamiság eszméjét, a törvényességet és a demokrácia hagyományosnak tekintett értékeit a kormányzó párt érdekeinek oltárán - olvasható az MSZP szombati közleményében.

"A jogállam elleni újabb támadásként értékeljük a köztársasági elnök szavait, amelyek úgy hatottak, mint amikor egy katonát a golyózápor elé küldenek. A köztársasági elnök tekintélyét feláldozva, éppen az ellenkezőjét mondta annak, amiben az MSZP bízott, amikor az LMP-vel közösen megfogalmazott levelet küldött Schmitt Pálnak az alkotmánybíróság hatáskörét csorbító fideszes törvény objektív mérlegelése érdekében" - olvasható a párt közleményében. A köztársasági elnök üzenetének lényege ellentmond nyitó mondatainak, melyek szerint a jogállamiságról soha sem mondhatunk le - vélik a szocialisták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Schmitt Pál: Magyarország nagy vállalkozásba kezdett ez év tavaszán

Schmitt Pál szerint az Alkotmánybíróságnak joga és kötelessége volt döntését meghozni az indokolatlan végkielégítések megadóztatását célzó törvényről, az Országgyűlés ugyanakkor a választópolgárok akaratának igyekszik eleget tenni a 98 százalékos különadóról szóló jogszabállyal.

MTI Kormány

Sólyom felkereste Schmitt Pált

A Sólyom László kezdeményezte megbeszélésen a volt államfő elemezte a helyzetet, amely az Alkotmánybíróság 98 százalékos különadóról szóló keddi döntése után kialakult.