szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Feljelentést tett a legfőbb ügyésznél a fideszes Gulyás Gergely a 2006. őszi fővárosi eseményekkel kapcsolatban.

A 2002-2010 között elkövetett jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság elnöke keddi sajtótájékoztatóján közölte: három ügycsoportban tett feljelentést. Az egyik azzal kapcsolatos, hogy a rendőrség által készített jelentés ugyan meghatározott több mulasztást és törvénysértést a 2006. szeptemberi eseményekkel kapcsolatban, ezt követően mégsem történt fegyelmi eljárás, feljelentés.

A másik ügy a rendőrök azonosítószámának hiányával függ össze. Az albizottság vezetője szerint a testület által meghallgatott rendőri vezetők, szakértők egyértelműen nyilatkoztak arról, hogy az azonosítószám hiánya és a rendőrök jogsértő magatartásának súlyossága, tömegessége között szoros összefüggés áll fenn.

A harmadik ügy a tévészékház ostromával kapcsolatos: a feljelentés szerint egyértelműen megállapítható, hogy a rendőrség a Magyar Televízió épületének elhagyását megelőzően meg sem kísérelt gondoskodni a televízió munkatársainak biztonságáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes Judit Vélemény

Mi is történt 2006 őszén? Gulyás Gergely az újabb leleplezésekről

A 2006-os őszi eseményeket követően miért nem indult eljárás a személyi felelősség tisztázására? Ki védte körömszakadtáig Gergényi Pétert? Milyen furcsa döntéseket hozott akkoriban a katonai ügyészség? Vannak-e már felelősei a rendőri atrocitásoknak? A székházostrom és az október 23-i rendőri fellépés újabb összefüggéseiről beszél Gulyás Gergely, a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság fideszes elnöke, a hvg.hu-nak adott interjúban.

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Kiderült, mit rejt a 166 éves időkapszula, amit az esztergomi Bazilika keresztjében találtak

Kiderült, mit rejt a 166 éves időkapszula, amit az esztergomi Bazilika keresztjében találtak

„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól

„Repültünk, Mari, repültünk!” – közös fotóval búcsúzik Orbán Viktor Törőcsik Maritól