szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nagykőrösi közgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke "nem sértésnek szánta" azt a mondatát, miszerint László Ferenc "egy daganat, amit ki kellene vágni".

Csak aforizma, szófordulat, nem pedig sértés volt, hogy - mint egy daganatot - ki kellene vágni a városi képviselőtestület, illetve az MSZP testéből László Ferencet, a helyhatóság egyetlen szocialista képviselőjét - közölte az MTI-vel kedden az önkormányzat október 28-i ülésén elhangzottakat magyarázva Nagy Balázs, a sajátos kritika megfogalmazója. László Ferenc sajnálatosnak nevezte, hogy Nagykőrösön ennyire elvadultak a viszonyok.

Az egészségügyi bizottság fideszes elnöke az MSZP nagykőrösi szervezetének tiltakozó közleménye kapcsán elmondta, hogy a szocialisták rosszul idézték őt. Napirend előtti felszólalásában nem azt mondta, hogy László Ferenc "elpusztítandó rákos daganat” volna. Szerinte az ominózus mondat így hangzott:…"Ön egy daganat a nagykőrösi képviselőtestületen és a helyi MSZP testén, és a daganatot, ha még idejében felismerik - hogy a test megmenekülhessen és gyógyulni tudjon - ki kell vágni. Bízom benne, hogy még időben vagyunk". A képviselő szerint ezzel a szófordulattal, aforizmával arra szeretett volna rámutatni, hogy az önkormányzatot, illetve a testületet rendszeresen feljelentgető László Ferencnek le kellene mondania.

Nagy Balázs hozzátette: a testület jelenleg egyetlen szocialista képviselője az őszi önkormányzati választáson listán, kevés szavazattal jutott be a helyhatóságba, már csak ezért is át kellene adnia a helyét egy olyan jelölttársának, akivel jobban együtt tudnának dolgozni a többiek a város érdekében. A fideszes képviselő szerint szavaiba egészen mást magyaráztak bele, mint amit szándékai szerint - minden bántás nélkül - ki akart fejezni.

László Ferenc, az MSZP helyi elnöke az MTI megkeresésére azt mondta: noha hozzászokott már, hogy több ciklus óta „rendszeresen kapja az adagot” a jobboldaltól, sajnálatos, hogy Nagykőrösön ennyire elvadultak a viszonyok. Még sajnálatosabb, hogy egy ilyen mondat elhangozhatott. Az MSZP-s politikus szerint Nagy Balázs úgymond az ő munkáját értékelve ragadtatta magát a jó ízlést jelentősen átlépő kijelentésre, amire az elsöprő jobboldali többségű testület által elfogadott szervezeti és működési szabályzat szerint az érintett nem reagálhat. Erre csak a polgármesternek volna joga, ám ő semmit sem fűzött a történtekhez - közölte László Ferenc.

Az MSZP nagykőrösi szervezete közleményében megdöbbentőnek nevezte a fideszes képviselő mondatait. Mint írták, Nagy Balázs gyűlölködő indulatát valószínűleg az váltotta ki, hogy az MSZP nem hagyta szó nélkül a képviselőtestület alakuló ülésén történteket, amikor is a testület kormánypárti többsége a helyi Fidesz elnök javaslatára a ciklus kezdéseként másfél millió forint jutalmat szavazott meg Czira Szabolcs fideszes polgármesternek, a térség országgyűlési képviselőjének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!