szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A testület többéves kihagyás után alakult meg újra azután, hogy az új Orbán-kormány hivatalba lépett - számol be a Magyar Hírlap.

A közeljövőben ismét összeülhet az új összetételű vatikáni-magyar vegyes bizottság - írja a Magyar Hírlap. A testület többéves kihagyás után alakult meg újra azután, hogy az új Orbán-kormány hivatalba lépett. Az első ülés októberben volt a Parlamentben. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a bizottság társelnöke szerint az előző kormány jogsértő módon, nem tartotta be a Szentszék és Magyarország közötti diplomáciai megállapodást és az ezen alapuló törvényeket, így komoly tartozást halmozott fel az egyházi iskolák tekintetében. Ezt az adósságot az új kormány is elismeri, és már dolgoznak a visszafizetés ütemezésén - mondta. A jövő évi költségvetés tervezetében az idei huszonhattal szemben a hitéleti tevékenység támogatására több mint negyvenegymilliárd forintot irányoztak elő - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!