szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a melegfelvonulásokon a rendőrség látókörébe került Sz. Endre, a Hunnia Mozgalom egyik katonája, különleges robbanószerkezeteket készített a mozgalom számára - írja a Magyar Nemzet. Elfogására európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

A lap hivatalos dokumentumokra hivatkozva azt írja: Sz. Endre, a százhalombattai bombagyáros Budaházy György bizalmasa volt. Az informatikus végzettségű férfi futball labdákba rejtett robbanószerkezeteket gyártott. A tűzszerész szakértő megállapítása szerint az általa készített szerkezet alkalmas volt az emberi élet kioltására. Sz. Endrét az ügyészség robbanóanyaggal és robbanószerrel megvalósított terrorcselekmény elkövetésével mint társtettest és a lakosság megfélemlítése céljából rongálással megvalósított terrorcselekményekkel vádolja.A férfi a bomba gyártásához szükséges eszközöket anyagokat a szekrényben és a hűtőben is tárolta - derül ki a férfi barátnőjének vallomásából, melyet a Magyar Nemzet is idéz.

A lap arra is emlékeztet, hogy 2009 áprilisában az érdi Tesco parkolójában Budaházy György utasította a Hunnia Mozgalom katonáit, hogy hajtsanak végre robbantásokat. Sz. Endre ezt követően adta át a labdába rejtett robbanószerkezetet majd Százhalombattára indult S. Józsefért, akivel együtt robbantottak volna pokolgépet egy adonyi országgyűlési képviselő házánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András (hvg.hu) Itthon

Belső harcok a Jobbikban: ki kivel van?

Noha a pártvezetés tagadja, információnk szerint belső harcok dúlnak a Jobbikon belül, Vona Gábor éppen ezért igyekszik fegyelmezettebbé tenni az alulról nyitott pártot. A hvg.hu – részben a Jobbik belső köréhez tartozó forrásainak segítségével – bemutatja a szervezeten belüli erőviszonyokat, egyben feltárja, milyen hazai és külföldi vonalról számíthatott támogatásra a párt a választások előtt.

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz

Orbán nem várta meg, hogy a vírus lenullázza a gazdaságot, inkább ő maga vágta földhöz