szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a HÉV, az elővárosi vasút és a libegő működési engedélyét függesztette fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), noha az önkormányzat közleménye kedden arra szorítkozott, hogy a cég működési engedélyét visszavonja, mert veszélyezteti a működést a bizonytalan pénzügyi helyzet. A BKV hallgat az határozatról, de ha nem rendeződik a helyzet féléven belül, leálhat a HÉV, a libegő és az elővárosi vasút.

A fővárosi önkormányzat, a jelek szerint, félretájékoztatott, amikor keddi közleményében közölte az NKH visszavonta a vállalat működési engedélyét valamennyi jármű esetén. Ez a Népszabadság információi szerint  meglepte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, aki ezekután párbeszédet kezdeményezett mind a határozatot hozó hatósággal és a vállalattal, ezt azonban nem kommentálta a lapnak a tárca.

Arra, hogy miért nagyíthatta fel a határozatot az önkormányzat, vagyis miért kelti saját cége a jelenleginél is rosszabb hírét, az tűnik a legvalószínűbb magyarázatnak, hogy a kormány 12,5 milliárd forinttal  tartozik a fővárosnak, ami az évi 130 milliárd forintos működési költség 10 százalékát adja. A közlemény, írja a lap, lehet éppen egy, a kormánynak címzett üzenet.

A fővárosnak fél éve van arra, hogy rendezze a pénzügyi helyzetet. Ez a feltétele annak, hogy az NKH a HÉV, a fogaskerekű és libegő esetében végleges működési engedélyt adjon ki, vagyis meghosszabbítsa a 6 hónapra kiadott ideiglenes működési engedélyt. Ellenkező esetben 2011 májusában leállhatnak ezek a járművek, értesült a Világgazdaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Egymilliós közbeszerzési bírság a BKV-nak

Egymillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság a céget, és megsemmisítette a buszok karosszéria-felújítására kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás felhívását, és az azt követő döntéseket.

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon

Radar 360: Orbán szerint csak az oltásokkal jöhet vissza a béke

Radar 360: Orbán szerint csak az oltásokkal jöhet vissza a béke

Ez a top 10, így áll most az okostelefon-gyártók népszerűségi sorrendje

Ez a top 10, így áll most az okostelefon-gyártók népszerűségi sorrendje