szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A felek közös levélben kérték az eljárás szüneteltetését, és azért nem megszüntetését, mert nem egyeztek meg minden részletkérdésben.

Szüneteltetik az UD Zrt. által a magyar állam, annak képviseletében a volt Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, valamint az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal ellen indított kártérítési pert - írta a Népszava és a Magyar Nemzet pénteken.

A Magyar Nemzetnek Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője azt mondta: addig kívánják szüneteltetni a pert, amíg megjelölik, melyek azok a jogutód szervezetek, amelyeket alperesként hívnak be. Az ügyvéd szerint a kérdés néhány héten belül tisztázódik, és folytatódhat a per, amelyben az UD Zrt. 10 millió forint nem vagyoni és 1,7 milliárd forint vagyoni kár megtérítését követeli.

A Népszava úgy tudja, a felek közös levélben kérték az eljárás szüneteltetését, és azért nem megszüntetését, mert nem egyeztek meg minden részletkérdésben. A lap megjegyzi: szüneteltetés esetén a feleknek hat hónapjuk van arra, hogy kérvényezzék a per újraindítását, különben az eljárás megszűnik.

A vagyonvédelmi cég azért perel, mert elvesztette megrendelőit, miután Laborc Sándor, az NBH egykori főigazgatója 2008 őszén - később valótlannak bizonyult gyanú alapján - feljelentette a vállalkozás vezetőit - emlékeztetnek a lapok.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

A Szuperligában a focimeccseket is lerövidíthetik, ha úgy kívánják a nézők

A Szuperligában a focimeccseket is lerövidíthetik, ha úgy kívánják a nézők

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat