szerző:
MTI

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki három embert, köztük egy, a fővárosban szolgáló rendőrt zsarolás bűntettének kísérlete miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel.

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője közleményében arról tájékoztatott, hogy az eddigi adatok szerint november 10-én a gyanúsítottak közreműködtek abban, hogy a későbbi sértett kábító hatású, de kábítószernek nem minősülő anyagot adjon el valakinek, aki azonban az anyag árát nem fizetette ki. Mivel így az elkövetők sem kaptak pénzt, a "tartozást" az eladótól akarták beszedni, ezért az autójukba ültették, igazolványát elvették, és megfenyegették. A sértett a másnapi határidőre sem tudta a kért összeget átadni, viszont időközben értesítette a rendőrséget, akik elfogták a zsarolókat. A gyanúsítás ellen az elkövetőek nem éltek panasszal; a nyomozó ügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Piroson akart átmenni a rendőrautó által elütött férfi

Az elsődleges szakvélemény és a helyszíni szemle eddigi adatai kizárták a rendőr felelősségét és a műszaki hibát abban a szerda balesetben, amelyben egy férfi életveszélyesen megsérült, amikor elütötte egy rendőrautó - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-vel.

MTI Itthon

Rendőrautó gázolt a Szentendrei úton

Súlyos baleset történt Budapest III. kerületében, a Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésében, amikor eddig ismeretlen körülmények közt ütött el egy zebrán áthaladó gyalogost egy megkülönböztető jelzését használó rendőrautó.

Zentai Péter Vélemény

Halló, Lenders rendőrparancsnok! Botoztatja őket, de egyetért velük

Hamburg egyik legmagasabb beosztású rendőre – egyébként: kereszténydemokrata politikus, a német rendőrszakszervezet helyettes vezére. Dannenberg alsószászországi városban, a 123 tonna atomhulladékot szállító vonat megérkezésekor értük utol. Az atomerőművek ellen több tízezer ember tüntetett a hétvégén Németországban, a rendőrség gumibotot, könnygázt és vízágyút is bevetett.