szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiegészítő beruházásként nettó 144,4 millió forintért a Planorg ’95 Kft. javíthatja ki több mint ezer lakóépületi ablak hangszigetelését az M3 autópálya kivezető szakasza mellett - a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A főváros még tavaly ősszel kötött szerződést a Planorg ’95 Kft.-vel a városból kivezető autópálya szakasz mentén fekvő lakóterületek zaj elleni védelmére. Az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmusok támogatásával megvalósuló projekt keretében előbb akusztikai tervet kellett készíteni a területre. Az előzetes pénzügyi kalkuláció 2276 ablak passzív zajvédelmét tartalmazta, 4021 négyzetméter nagyságban.

Az előirányzott költségből nem lehetett felújítani a tervben szereplő több mint kétezer ablakot, viszont a támogatóval csak úgy lehet elszámolni, ha az akusztikai tervben szereplő valamennyi ablakot megjavították. Ezért volt szükség kiegészítő beruházásra, amit most az eredeti közbeszerzés nyertes cége végezhet el.

Korábban, más jellegű beruházásoknál marasztalt már el ajánlatkérőket a Közbeszerzési Döntőbizottság azért, mert a kiegészítő munkákra is írhattak volna ki nyílt közbeszerzést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlanmenedzser

Utólagos hangszigetelés: tévhitek és módszerek

Bár az utólagos hangszigetelés a hang természete miatt nagyobb kihívás, mint a hőszigetelés, erre is van megoldás. De melyik a leghatékonyabb módszer? Jó-e valamire a tojástálca, és mire megyünk a lépésálló hungarocellel?

MTI Itthon

Nem lesz zajvédő fal az M3-as bevezető szakaszán

Egyórás, személyeskedő hangvételű vita után a Fővárosi Közgyűlés hétfő esti rendkívüli ülésén elutasította a városvezetésnek azt a javaslatát, hogy biztosítsanak forrást az M3-as autópálya bevezető szakaszának zajvédelmi falára és a környező házak nyílászáróinak cseréjére. Fideszes indítványra a közgyűlés minden döntést név szerinti szavazással hozott meg.

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye

Szlávik János: Nagyon óvatosnak kell lenni a színházak, mozik nyitásával

Szlávik János: Nagyon óvatosnak kell lenni a színházak, mozik nyitásával

Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló