szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miféle magánpénztárak lesznek, milyen garanciákat adnak? - kérdezgeti Vágási Ferit kollégája az akkor még új magánnyugdíj-pénztári rendszerrel ismerkedve. Miközben a kormány a magánnyugdíjpénztárak eltüntetésén fáradozik, idézzük fel, milyen érzéseket keltett 1998-ban az akkor még új rendszer.

Nekünk állítólag érdemes előre pénzt fektetnünk a nyugdíjba - mondja Vágási Ferinek egyik kollégája, amikor a magánnyugdíj-pénztárak működéséről beszélgetnek. Az akkor még új, ismeretlen magánnyudíj-pénztári rendszerről a Szomszédok sorozatban is igyekeztek ismeretterjesztő jelleggel információkat közölni.

Vágási Feri épp ügyvédhez készül, tőle várja, hogy képbe hozza az új rendszerrel kapcsolatban. Annyit már tud, hogy az egyéntől függ, mennyit fizet be a pénztárba, s ennek nagysága megnöveli majdani nyugdíját is, mert kamatozik. A garanciák miatt persze már akkor is aggódtak, viszont az is kiderül a filmrészletből, hogy a befizetések örökölhetősége - az állami rendszerrel szemben - örvendetes újdonság.

Ha lehet valamit előre biztosítani a nyugdíjhoz, akkor ne tétovázzanak - mondja az idős kisnyugdíjas Kenéz úr az ifjaknak, amikor felvilágosítják, hogy most már érdemes előre takarékoskodni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia