szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány 185 millió forinttal támogatná jövőre a kormány.hu portál működését. A Jobbik szerint ez felháborító, hiszen a Fidesz is tiltakozott a 200 milliós szocialista kormányzati honlap ellen.

Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő elmondása szerint azért "csapta ki a biztosítékot" a portál ekkora mértékű támogatása, mert 2008-ban Cser-Palkovics András fideszes képviselő a kormanyszovivo.hu 200 milliós támogatását "arcátlanul soknak" tartotta, most pedig közel 200 milliós támogatást adnak és ugyanazt a céget, a Kopint Datorgot bízták meg a működtetéssel. "Nem értem, hogy ez hogy függ össze a fülkeforradalommal" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a kormány.hu önálló tartalommal nem is rendelkezik, csak a minisztériumi honlapokról linkelik át az információkat. A képviselő emiatt rejtett támogatást sejt a 185 milliós összeg mögött.

A képviselő elmondta azt is, mivel technikai okokból külön módosító indítványuk nem érkezett meg, Mesterházy Attila szocialista képviselő e témában írt módosító javaslatához adnak be kapcsolódó javaslatot. Nem mintha a szocialistáknak e témában joguk lenne felszólalni - fűzte hozzá.

Zagyva György Gyula elmondása szerint 160 millió forintot vonnának el a tervezett összegből, és ezt a kormány és a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja közötti, "néha akadozó kommunikáció" fejlesztésére fordítanák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!