szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy ötvenen követelték Alföldi Róbert menesztését a Nemzeti Színház éléről a Jobbik szerda esti demonstrációján a teátrum épülete előtt. A Jobbik demonstrációjával közel egy időben többen a főigazgató mellett szimpátiatüntetést is tartottak az épület másik oldalánál.

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő betegnek és perverznek nevezte a színigazgatót; véleménye szerint Alföldi "nyíltan propagálja a homoszexualitást, az aberrációt". Elmondta, a Jobbik nem nyugszik, amíg a Nemzeti Színház épületének tetején nem árpádsávos zászló lobog.

Pörzse Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt: a kormányváltás nem hozott változást a kultúrairányításban, ahol meggyőződése szerint változatlanul az SZDSZ szellemisége a meghatározó. Kitért arra is: nem maradhat a Nemzeti Színház főigazgatója, aki nem érti, hogy miért nem ünnepelhetik a román nemzeti ünnepet a színház épületében.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke beszédében a deviancia templomának nevezte a Nemzeti Színházat. Pörzse Sándorhoz hasonlóan kifogásolta, hogy a főigazgató nem megy el a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának ülésére, ahol meghallgatták volna. Hozzátette: ebben a kormánypárti képviselők segédkeztek neki, mivel előzőleg ugyancsak jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen.

A többi felszólalóhoz hasonlóan követelte Alföldi Róbert menesztését, mégha azt - mint mondta - többen antiszemitizmusnak, homofóbiának értékelnék is. Az egyórás demonstráció résztvevői a színigazgató nevének elhangzásakor minden esetben fütyülni kezdtek, majd azt skandálták: Alföldi, takarodj!

A Jobbik azután hirdetett tüntetést, hogy a Magyar Hírlap megírta: a december elsejei román nemzeti ünnep alkalmából előző este rendezvényt tartanának a Nemzeti Színházban. Alföldi Róbert még aznap bejelentette: visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Százmilliós adókedvezményeket kapott a Bond-filmeket készítő stúdió

Százmilliós adókedvezményeket kapott a Bond-filmeket készítő stúdió

Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1

Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1