szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az utóbbi évek egyik legjobb bankjegyhamisítványát állította elő és hozta forgalomba az a három férfi, akiket Budapesten fogtak el nemrégiben. A pénz mellett a nyomozók hamis bérleteket és bizonyítványokat is találtak - adta hírül az NNI a rendőrség honlapján.

A három férfi - R. Attila, V. Tibor és K. Béla - 2009 vége óta  állította elő nyomdatechnikai úton és hozta forgalomba a hamis 10 ezer forintos bankjegyeket, amelyekből a Magyar Nemzeti Bank ez idáig már 2900 darabot vont ki a forgalomból.

A hamis bankjegyeket R. Attila vidéki házában állították elő, ahol a rendőrök lefoglalták a hamisításhoz használt eszközöket is, köztük nagy teljesítményű nyomdai gépeket, valamint jelentős mennyiségű, a gyártáshoz előkészített papíralapanyagokat, amelyek már tartalmazták a 10 ezer forintos bankjegy vízjel- és biztonságiszál-imitációját. 

A rendőrök lefoglaltak még több mint 17 millió forint értékű hamis BKV-MÁV-Volán egyesített bérletet, továbbá különböző hamis okiratok előállításához használt bélyegzőket és üres bizonyítványokat is. A gyanúsítottakat az ügyben illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - tették hozzá. 

"Megállapítható, hogy a gyanúsítottak által előállított hamis bankjegyek az utóbbi időszak egyik legjobb forintbankjegy-hamisítványának tekinthetők, melyek a biztonsági elemek jó minőségű imitációjának köszönhetően az állampolgárok megtévesztésére fokozottan alkalmasak voltak" - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!