szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Minden rendőrségi járőrautót elektronikus szondával szerelnek fel jövő év közepéig, a rendőröknek pedig minden közúti ellenőrzésnél használniuk is kell majd azt - értesült a Népszabadság.

Ez azt jelenti, hogy még egy rutinszerű igazoltatásnál is kötelező lesz megszondáztatni a sofőröket. Ezzel párhuzamosan kivonják a rendszerből az úgynevezett Spiratest alkoholkimutató indikátorcsövet, azok ugyanis meglehetősen költségesek és nem elég megbízhatók.

A szondázásról szóló döntés oka az, hogy itthon még mindig magas az ittasan okozott balesetek száma, az arány tíz százalék felett van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

"Ha nem fújjuk a szondát, fújhatjuk a jogállamiságot"

Az MSZP képviselőcsoportja ősszel újra beterjeszti a mentelmi jogról szóló törvény módosítását, amely arra kényszerítené a képviselőket, hogy rendőri intézkedés, vagy ellenőrzés során fújják meg az alkoholszondát – közölte Lukács Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szombaton.

MTI Itthon

Szondaautomatákat szerel fel a rendőrség

Önellenőrzésre, illetve a diszkóbalesetek visszaszorítására szolgál a százforintossal működő alkoholszintmérő automata, amelyet elsőként egy érdi szórakozóhelyen szereltek fel a Pest megyei rendőrök.

MTI Tech

NASA - ez a Phoenix nem támad fel hamvaiból

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA bolygókutatással foglalkozó részlege, a Jet Propulsion Laboratory (JPL) hivatalosan is halottnak nyilvánította a Phoenix Mars-szondát, amely 2008-ban landolt a vörös bolygón.

MTI Világ

Alkoholszondát kell tartani az olasz éttermekben

A zéró tolerancia helyett a vendéglátóipar segít megelőzni az alkohol okozta közlekedési baleseteket Olaszországban: november 13. óta az éjfél után szeszes italt felszolgáló éttermeknek kötelező szondát tartani. Ha nincs nekik, és ellenőrök jönnek, megbírságolják őket.

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban