szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyhangúlag támogatta a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciója Polt Péter legfőbb ügyésszé választását - közölte a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárti képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.

Lázár János szólt arról is, hogy mindkét frakció támogatja az úgynevezett salátatörvényt, amely a büdzsé megalapozásáról szól, és támogatni fogják a 2011. évi költségvetési törvényjavaslatot is.

A politikus kiemelte: a nyolcéves szocialista kormányzás után először döntöttek úgy kormánypárti képviselőcsoportok, hogy áttekintik az ellenzék által a salátatörvényhez benyújtott módosító indítványokat, és azok közül jónéhány jobbikosat és LMP-set támogatni fognak. Az MSZP nem tett olyan javaslatot, amely az értékelhetőség szintjét megütötte volna - tette hozzá Lázár János.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Polt Péter szerint erősödött a jogállamiság

Az Alkotmánybíróság szerint a legfőbb ügyész interpellálhatósága nem egyeztethető össze az ügyészség független státuszával, mostani megszüntetésével véleményem szerint erősödött a jogállamiság - mondta Polt Péter legfőbbügyész-jelölt az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága előtti meghallgatásán, szerdán.

hvg.hu Itthon

Még ma leteheti az esküt Polt

A köztársasági elnök Polt Pétert javasolta a legfőbb ügyészi posztra, a napirend szerint fél nyolckor születik meg a döntés. A honatyák ma döntenek arról is, hogy megszűnjön-e a közjogi méltóságok 13. havi illetménye.

hvg.hu Itthon

Ha Polt jön, Gyurcsány börtönbe megy?

Ha Polt Péterből ismét legfőbb ügyész lesz, akkor megnövekedhet Gyurcsány Ferenc börtönbe kerülésének esélye, illetve az ezzel kapcsolatos politikai elvárások felerősödhetnek – állítják a hvg.hu által megkérdezett politikai elemzők. Kérdés, hogy Gyurcsány levadászása kedvezne-e a kormánypártnak, vagy épp ellenkezőleg, mártírt csinálna a bukott kormányfőből.

MTI Itthon

Polt Péterről hétfőn döntenek

Kétnapos ülést tart a jövő héten a parlament. A képviselőknek mindkét napon biztosítaniuk kell a határozatképességet: hétfőn döntenek a legfőbb ügyészről, kedden pedig a 2011. évi költségvetés első körös módosító indítványairól és a büdzsé főszámairól.

Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

A környezet is megsínyli, hogy fennakadt az Ever Given a Szuezi-csatornában

A környezet is megsínyli, hogy fennakadt az Ever Given a Szuezi-csatornában

Minden indiaitól bocsánatot kért a színész, aki 20 évig volt Apu hangja a Simpson családban

Minden indiaitól bocsánatot kért a színész, aki 20 évig volt Apu hangja a Simpson családban