szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán elfogadja, Sárádi Kálmánné lehet Budapest új főjegyzője.

Az új főjegyző december 20-ai kezdéssel töltheti be a posztot, szerződése 3 hónapos próbaidővel, határozatlan időre szól. A főjegyző illetményét 608700 forintban állapítják meg. Tiba Zsolt korábbi főjegyző november 17-én távozott a posztról.

A fővárosi önkormányzat pályázatára 21-en jelentkeztek, a személyes interjú során Sárádi Kálmánnét jelölte Tarlós István főpolgármester a posztra. A főjegyzői poszt várományosa 1997 óta Óbuda jegyzője, több mint 2 évtizedet töltött a közigazgatásban. Sárádi Kálmánné önéletrajza szerint az ELTE-n szerzett jogi diplomát, majd közigazgatási szakvizsgát tett. Társalgási szinten beszél németül. 2010-ben címzetes főjegyzői elismerést kapott a miniszterelnöktől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Nyár végére várja a Wizz Air a légi közlekedés újraindulását

Nyár végére várja a Wizz Air a légi közlekedés újraindulását

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant