szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vezető beosztású, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés vádjával áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elé két volt nagycserkeszi rendőr, akik a gyanú szerint tavaly egy prostituáltnak ígértek pénzért "védelmet".

Az elsőrendű R. Imre vádlott - aki korábban a Nyíregyházához közeli község körzeti megbízottjaként dolgozott - még 2009 nyarán ajánlotta fel az egyik főút mellett tevékenykedő fiatal prostituáltnak, hogy pénzért nem intézkedik ellene tiltott kéjelgés miatt, valamint megvédi az őt futtatni akaró férfitól. Ezért a szolgáltatásért hetente negyvenezer forintot kért a nőtől, aki többszöri egyeztetést követően beleegyezett a dologba.

Az egyezségről R. Imre tájékoztatta társát, B. Róbertet, majd megegyeztek abban, hogy a pénz átvételét ismerősükre, a harmadrendű I. Dávidra bízzák, s ennek érdekében a nyíregyházi Búza térre szerveznek találkozót a nővel. A "csomag" átvételekor azonban a harmadrendű vádlottat - a nő feljelentése nyomán - a rendőrök tetten érték és letartóztatták.

A tárgyalás során az elsőrendű vádlott elismerte, a másodrendű vádlott viszont tagadta bűnösségét. A per szerdai tárgyalási napján tanúként hallgatták meg a nőt, valamint az akcióban részt vevő rendőröket. A másodrendű vádlott ügyvédje a periratokhoz egy diktafonnal készített hangfelvételt is becsatolt, melyen védence és egy másik tanú beszélgetésükben az elfogási akciót vezető rendőrtiszt érintettségére utalnak. A vesztegetési ügy - további tanúk meghallgatásával - februárban folytatódik a szabolcsi bíróságon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felgyújtottak egy embert Bangladesben iszlám szent könyveinek megsértése miatt

Felgyújtottak egy embert Bangladesben iszlám szent könyveinek megsértése miatt

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese