szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik nem szavazza meg azt a politikai nyilatkozatot, amelyet Orbán Viktor, Lázár János és Kósa Lajos fideszes képviselők terjesztettek be a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelmében. A nyilatkozatot a kormánypárt házszabálytól való eltéréssel már hétfőn elfogadná.

A nyilatkozat a beismerése annak, hogy a kormány nem megfelelően kezelte a magánnyugdíjpénztárak ügyét - mondta Sneider Tamás, a parlament ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának jobbikos elnöke pénteken.

Mindarról, amiről a nyilatkozat szól, már törvényt kellett volna hozni, ehelyett a dokumentum csak a kabinet szándékait rögzíti - tette hozzá a jobbikos képviselő.

A három fideszes politikus kedden nyújtotta be a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat tervezetét, amelynek elfogadásával az Országgyűlés a többi között kinyilvánítaná, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetést az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!