szerző:
Hírszerző/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP-s Scheiring Gábort agyagba döngölő hétfői parlamenti riposztjában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egyebek mellett abban sem mondott igazat, hogy a szocialisták adták volna el az Alsóvárosi rét nevű, 121 hektáros területet a Grupo Miltonnak - adta hírül pénteken a Hírszerző. A területet egy hónapja belterületbe vonó, fideszes többségű székesfehérvári önkormányzat most azzal védekezik, hogy a földtulajdonosnak kedvező döntéssel több milliárdos kártéritési per kockázatát hárította el. Ez sem igaz.

Scheiring Gábor, az LMP parlamenti képviselője hétfői napirend előtti felszólalásában a Fidesz, Orbán Viktor miniszterelnök és a korrupciógyanús ingatlanügyleteiről elhíresült Grupo Milton holding kapcsolatáról kérdezősködött. Azt szerette volna megtudni a kormányoldal képviselőitől, miért maradt ki a beígért elszámoltatásból az előző kormányzati ciklusban meghiúsult sávolyi motorversenypálya és a pátyi golflakópark ügye, továbbá hogy miért vonta belterületbe a földtulajdonosnak sok milliárdos hasznot hajtva az új, fideszes többségű székesfehérvári önkormányzat a Grupo Milton által felvásárolt 121 hektáros területet.

Válaszában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nettó hazugságnak nevezte az interpellációban elhangzottakat, és azt állította, hogy az előző székesfehérvári önkormányzat 2008-ban szerződött a Grupo Miltonnal, és a szerződésnek része volt hogy belterületbe kell vonni a szóban forgó területet. A bekiabáló szocialista képviselőknek azt is mondta Navracsics, hogy a területet 2008-ban "a szocialista többség adta el a Grupo Miltonnak, a szocialista többség kaszált ezen".

A Hírszerző által kedden nyilvánosságra hozott, Székesfehérvár és a Grupo Milton között 2008-ban köttetett együttműködési megállapodás - amelyet a város részéről Warvasovszky Tihamér akkori polgármester, a Grupo Milton részéről pedig Kovács Bence János írt alá – azonban ellentmond Navracsics állításának.

A folytatást elolvashatja a Hírszerző cikkében, itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések