szerző:
Szegő Péter

A Szalai Annamária vezette médiahatóság – mint ismeretes - eredménytelennek nyilvánította azt a pályázati kiírást, melynek során a Klubrádió áprilisban elnyerte a 92,9 megahertzes frekvenciát. A most használt, 95,3 megahertzen viszont 2011. február 11-én lejár a rádió engedélye. A médiatörvényt jegyző képviselőnő semmit sem tudott a Klubrádió körüli mizériáról.

„Szalai Annamária senkit nem fog megütni, biztos, hogy a Klubrádió marad” – közölte portálunkkal egy, a neve elhallgatását kérő vezető fideszes politikus. Mint fogalmazott, „nem az a cél, hogy megszüntessünk, betiltsunk, eltapossunk: a Fidesz tárgyalóasztalhoz akarja ültetni a média vele szemben erősen kritikus szegmensét. A kormánypárti képviselő azt mondta: „lenne valami cserealap”.

„Bevallom hősiesen, semmit nem tudok erről a történetről, úgyhogy nagyon nehéz lenne így állást foglalni” – közölte portálunkkal a kedd hajnalban elfogadott médiatörvény egyik jegyzője, Menczer Erzsébet. Arra a kérdésre, hogy szerinte a Klubrádió elindíthatja-e az adást az új frekvencián, a fideszes képviselőnő úgy reagált: „azt gondolom, hogy igen”. További érdeklődésünkre hozzátette: nem ő a Médiahatóság, így csak annyit tud mondani, hogy „ha a Klubrádió Klubrádió néven pályázta meg az új frekvenciát, akkor az a Klubrádiót illeti, ha a mostaniról lemond – merthogy ezt vállalta a pályázatban –, akkor nem szűnik meg”.

Helytelen lenne...

„Frakcióvezetőként nem tudok és nem is akarok állást foglalni. Helytelen is lenne, ha egy párt frakcióvezetője mondaná meg, hogy a Klubrádió törvényesen járt-e el. Azért van a médiahatóság, hogy ezt a kérdést rendezze” – közölte portálunkkal Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.

A hvg.hu felvetésére, miszerint Szalai Annamáriára nehezen lehet nem Fidesz-közeli NMHH-elnökként tekinteni, Lázár úgy reagált: „Kevés olyan politikust ismertem, aki parlamenti képviselőből képes volt arra, hogy egy szakmát úgy tanuljon meg, mint ahogy ezt Szalai Annamária megtette. Szalai Annamáriát a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség jelölte. Ő azt, hogy fideszes országgyűlési képviselő volt, soha nem fogja megtagadni, nincs is szégyellnivalója emiatt. Olyan emberrel még nem találkoztam, aki Szalai Annamária szakmai fölkészültségét kétségbe vonta volna. Az egyik legjobb médiaszakember ma Magyarországon és abszolút élvezi a frakció bizalmát. Bízom abban, hogy törvényes, szerződésszerű és pártszempontokat kizáró döntést hozott.”

"Akkor biztos helye is van"

Egy fideszes parlamenti bizottsági elnök vonakodott a megszólalástól. Névtelenséget kérve arra a kérdésre, hogy a nemzeti együttműködés jegyében van-e helye a Nap alatt a Klubrádiónak, azt felelte: „ha hallgatója van, akkor biztos helye is van”. Ennél többet azonban nem sikerült kihúznunk belőle.

„Nem ismerem az ügyet. Ez egy hatósági ügy, ami messze nem tartozik hozzám. Annyit tudok én is, amennyit ön a kérdésében mondott” – felelte Pálffy István kereszténydemokrata képviselő. Az egykori híradós újságíró hozzátette: annyit azért még tud, hogy „átrendeződik a média- és a reklámpiac, és valószínűleg ez is érinti a Klubrádiót”. A kulturális és sajtóbizottság kormánypárti alelnöke hangsúlyozta: „a frekvencia nem az én ügyem”. Arra a kérdésre, hogy szerinte megszűnik-e a Klubrádió, úgy felelt: „Fogalmam sincs. Remélem, nem szűnik meg.”

SZEGŐ PÉTER

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Főszerkesztőváltás a Klubrádiónál

Vicsek Ferencet nevezte ki a Klubrádió új főszerkesztőjének Arató András, a kereskedelmi adó tulajdonosa szerdán. A tulajdonos, megerősítve a comment:com elnevezésű blog hírét, egyéb részletet nem kívánt mondani az MTI megkeresésére.

MTI Itthon

Klubrádió: még nem írta alá a szerződést az ORTT

Még nem írta alá a szerződést az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), bár a Klubrádió még áprilisban megnyerte a 92.9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot - írja a Népszava a szombati számában.

MTI Itthon

Nem lesz két frekvenciája a Klubrádiónak

Azért indult el a Klubrádió a 92,9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázaton, mert jelenlegi - 95,3 MHz-es frekvenciájára vonatkozó - engedélye 2011 februárjában lejár - közölte honlapján a rádió szerdán délután, hangsúlyozva, nem birtokol majd két frekvenciát, az elnyert hullámsávon pedig senkit nem lehet elhallgattatni, mivel azon évek óta egyetlen rádió sem szól.

hvg.hu Itthon

Kitart a Klubrádió, bármi lesz is

Noha az ORTT áprilisban a Klubrádiónak ítélte az utolsó szabad budapesti rádiófrekvenciát, a Médiahatóság szerdán eredménytelennek nyilvánította a 92,9-es frekvenciára kiírt pályázati eljárást. A Klubrádió meglepődött.

Dollármilliókat kell visszafizetnie a Google-nek, mert rossz volt a telefonok hangszórója

Dollármilliókat kell visszafizetnie a Google-nek, mert rossz volt a telefonok hangszórója

Nagy matracvándorlás volt Denverben

Nagy matracvándorlás volt Denverben

Erős puttonyos: itt a kereken 600 lóerős hibrid Audi RS6 Avant

Erős puttonyos: itt a kereken 600 lóerős hibrid Audi RS6 Avant

Sokat drágult a kenyér az elmúlt egy évben

Sokat drágult a kenyér az elmúlt egy évben

Amerikai demokrata politikusok nyílt levelet írtak az Auróra ügyében

Amerikai demokrata politikusok nyílt levelet írtak az Auróra ügyében

A ma esti tűzijáték árából pont kijön ez a vörös Lamborghini Countach

A ma esti tűzijáték árából pont kijön ez a vörös Lamborghini Countach