szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP azt kifogásolja, hogy a kormány a 2011-es költségvetésben a felére csökkentette a közfoglalkoztatásra szánt állami támogatást.

Az MSZP szerint azzal, hogy a kormány a 2011-es költségvetésben a felére csökkentette a közfoglalkoztatásra szánt állami támogatást, a rendszer hamarosan össze fog omlani - közölte Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus hozzátette, amíg eddig az önkormányzatok egy munkavállalót egy éven keresztül foglalkoztathattak nyolc órában, addig ezután legfeljebb két hónapig és csak négy órában alkalmazhatnak közfoglalkoztatottakat.

Török Zsolt szerint ezzel a kormány csak statisztikailag növeli a munkavállalók számát, valójában azonban kevesebben élnek majd meg közfoglalkoztatásból; az új rendszerben ugyanis az átlagos segély összegénél alig többet kaphat majd egy munkavállaló, és azt is legfeljebb két hónapon keresztül. Az MSZP szerint ezért a közfoglalkoztatás rendszere össze fog omlani, és a munkavállalók inkább a feketegazdaságban találnak majd munkát.

 

 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója